الأربعاء، 19 فبراير 2020

طريقه عمل محخلل القرنيط السريع مع خلطه الفلفل الاحمر

طريقه عمل مخلل القرنيط السريع مع خلطه الفلفل الاحمر


قرنبيط (الحجم حسب الرغبه )
ملح تخليل
لخطه الفلفل الاحمر
فلفل احمر كبير اي كميه (لو هطحطيه علي برطمان مخلل 1/2كيلو كميه لا تقل عن 5او 6من الافلفل الاحمر ) او يمكن استعمال الفلفل الحمر القرون حار او بارد
خل (حسب كميه الفلفل المستخدمه )
طريقة عمل

•لعمل مخلل القرنبيط السريع :
•يقطع القرنبيط ثم يوضع في طبق او علبه ثم نغطيه بالماء ونضع عليه الملح التخلل وكميع الملح اتي اللي بتتحكمي يه ثم يترك لمده لا تقل عن يوم بليله اويومين حتي القرنبيط يشرب طعم الملح بعد يوم بليله يصفي ويتاكل او ممكن ان يوضع في برطمان انا هحطه علي خلطه الفلفل الاحمر
•لعمل خلطه الفلفل الاحمر (دي مش طريقة تخليل بس بيدي طعم للمخلل )
• في وعاء نضع فلفل الاحمر ثم يخفف بالخل حتي يصبح قوامه وسط او ممكن يخفف بماء التخليل المصفي من المخللات

•يصفي المخللات من ماء التخليل لو انتي عايزه الخلطه الفلفل الاحمر طعم جميل بدل الخل حطي ماء المصفي من المخلللات خففي بيها الفلفل الاحمر بدل الخل ثم يقلب الخليط معا لو لقيتي ان الخليط ثقيل خففيه لو لقيتي انه خفيف حطي فلفل احمر مفروم وقلبي يمكن وضع الخيار ويكون سليم دون الحاجه لتخليله اولا داخل هذه الخلطه ويمكن عمل امخللات سريعه زي الجزر ولبصل والقرنبيط وعندما تشرب الملح يوضع المخللات في خليط مخلل الفلفل الاحمر ويقلب ويستعمل ماشره لان كل المخللات مستويه اصلا وعندما يخف الخليط يوضع فلفل مفروم ويقلب

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP