طريقة عمل شوربه البصل الاخضر بالكريمه
طريقة عمل شوربه البصل الاخضر بالكريمه
المكونات
2م/ك زبده
1بصل صغير مفروم
150جرام او 1و3/4كوب من بصل الاخضر مفروم
225جرام مكعبات بطاطس
2و1/2كوب من600شوبه خضار
1و1/2كوب او 350جرام من الكريمه
2ملاعق كبيره من عصير الليمون
ملح فلفل اسود للتزيين بصل اخضر مفروم
طريقه عمل
تذاب الزبده في حله ونضع البصل المفرومحتي تصبح ناعمه حتي يصبح طري علي حرارة منخفضه ثم يضاف البطاطس والشوربه ويقل ثم يترك حتي يغلي ويترك علي حرارة منخفضه حتي يستوي البطاطس ثم ترفع وتهرس
لو هتقدم ساخن :يعاد الي الحله ونضيف الكريمه والتوابل ويقلب برفق حتي تختلط المكونات ثم يضاف عصير الليمون وعنما يسحن يرفع من النار ويصب في طبق ويزيين باغصان البصل المفروم علي الوش قبل التقديم
لو تقدم بارده :بعد ان يهرس يصب في وعاء ثم نضع الكريمه والتوابل وعصير الليمون وتقلب ثم تغطي وتوضع في الثلاجه لمده لاتقل عن 1ساعه ثم تصب في اطباق التقديم مع تزيين بصل المفروم من الوش قبل التقديم
المكونات
2م/ك زبده
1بصل صغير مفروم
150جرام او 1و3/4كوب من بصل الاخضر مفروم
225جرام مكعبات بطاطس
2و1/2كوب من600شوبه خضار
1و1/2كوب او 350جرام من الكريمه
2ملاعق كبيره من عصير الليمون
ملح فلفل اسود للتزيين بصل اخضر مفروم
طريقه عمل
تذاب الزبده في حله ونضع البصل المفرومحتي تصبح ناعمه حتي يصبح طري علي حرارة منخفضه ثم يضاف البطاطس والشوربه ويقل ثم يترك حتي يغلي ويترك علي حرارة منخفضه حتي يستوي البطاطس ثم ترفع وتهرس
لو هتقدم ساخن :يعاد الي الحله ونضيف الكريمه والتوابل ويقلب برفق حتي تختلط المكونات ثم يضاف عصير الليمون وعنما يسحن يرفع من النار ويصب في طبق ويزيين باغصان البصل المفروم علي الوش قبل التقديم
لو تقدم بارده :بعد ان يهرس يصب في وعاء ثم نضع الكريمه والتوابل وعصير الليمون وتقلب ثم تغطي وتوضع في الثلاجه لمده لاتقل عن 1ساعه ثم تصب في اطباق التقديم مع تزيين بصل المفروم من الوش قبل التقديم
0 ملاحظات:
إرسال تعليق