طريقة عمل تفاح بالكراميل الأحمر
طريقة عمل تفاح بالكراميل الأحمر
وبشوفها تتباع في الملاهى
المهم هقدمها النهاردة ومعاها مفاجئتين جميلة لمحبي القرمشة وللأولاد هتعرفوها في الآخر
المقادير :
4 حبات تفاح أخضر يكون أفضل ليتحمل الحرارة أكثر
وفيه شوية مزازة
للكراميل الأحمر : 2كوب سكر باوردر ؛ 1/3 كوب عسل كلوكوز ؛
كوب ماء ؛ فانيلا ؛ 1/2ملعقة صغير ملون غذائي أحمر باودر
الطريقة :
توضع مكونات الكراميل في حلة تيفال عدا الفانيلا
وتحرك على نار متوسطة حتى تتجانس وتغلي وتترك على النار 15 دقيقة من بعد الغليان تحرك خلالها
حتى يصل مرحلة الكراميل (ثقيل جدا)
ويفحص الكراميل بأنه يجب أن يكون كرة صلبة بين السبابة والإبهام
وبكدة يكون جاهز ... وإحنا نكون مجهزين التفاح وهو أن نغرز في كل تفاحة سيخ
الشوي الخشبي بوضع التفاحة على الرخامة عشان يوصل لأسفلها
تمسك كل تفاحة من السيخ وتلف بالكراميل من كل الجوانب
وترفع وتوضع على ورق زبدة في صينية مدهونة زيت أو ممكن في طبق ميلامين مدهون ومن غير الورقة
وتترك شوية لتنشف ونكمل مع باقي التفاح
ودي من الناحية الثانية
والمفاجاه
إنك ممكن تعملي منها مصاصات للأولاد
والمفاجئة الأجمل والأطيب هي عمل مكسرات كرسبي
طالما نشتري سوداني كرسبي بالنكهات
النوع ده إختراع مني
وهي إنك تجيبي أي مكسرات تحبيها تحطيها في الكراميل ده
وتصفيها وتحطيها على طبق مدهون زيت
وبعد ما تنشف لدقيتين تفصصيهم ...أو... ممكن تحطي وحده وحده لو عايزة
ملاحظتين :
الأولى : هي إنك تقدري تعملي حلويات المولد بيها كالفولية والفستقية والبندقية وغيرها
الثانية : إنه لو زاد عندك الكراميل الأحمر غطيه وسيبيه لوقت الحاجة تسخنية على نار هادية أو على حمام مائي واستعمليه ثاني .
مصدر
وبشوفها تتباع في الملاهى
المهم هقدمها النهاردة ومعاها مفاجئتين جميلة لمحبي القرمشة وللأولاد هتعرفوها في الآخر
المقادير :
4 حبات تفاح أخضر يكون أفضل ليتحمل الحرارة أكثر
وفيه شوية مزازة
للكراميل الأحمر : 2كوب سكر باوردر ؛ 1/3 كوب عسل كلوكوز ؛
كوب ماء ؛ فانيلا ؛ 1/2ملعقة صغير ملون غذائي أحمر باودر
الطريقة :
توضع مكونات الكراميل في حلة تيفال عدا الفانيلا
وتحرك على نار متوسطة حتى تتجانس وتغلي وتترك على النار 15 دقيقة من بعد الغليان تحرك خلالها
حتى يصل مرحلة الكراميل (ثقيل جدا)
ويفحص الكراميل بأنه يجب أن يكون كرة صلبة بين السبابة والإبهام
وبكدة يكون جاهز ... وإحنا نكون مجهزين التفاح وهو أن نغرز في كل تفاحة سيخ
الشوي الخشبي بوضع التفاحة على الرخامة عشان يوصل لأسفلها
تمسك كل تفاحة من السيخ وتلف بالكراميل من كل الجوانب
وترفع وتوضع على ورق زبدة في صينية مدهونة زيت أو ممكن في طبق ميلامين مدهون ومن غير الورقة
وتترك شوية لتنشف ونكمل مع باقي التفاح
ودي من الناحية الثانية
والمفاجاه
إنك ممكن تعملي منها مصاصات للأولاد
والمفاجئة الأجمل والأطيب هي عمل مكسرات كرسبي
طالما نشتري سوداني كرسبي بالنكهات
النوع ده إختراع مني
وهي إنك تجيبي أي مكسرات تحبيها تحطيها في الكراميل ده
وتصفيها وتحطيها على طبق مدهون زيت
وبعد ما تنشف لدقيتين تفصصيهم ...أو... ممكن تحطي وحده وحده لو عايزة
ملاحظتين :
الأولى : هي إنك تقدري تعملي حلويات المولد بيها كالفولية والفستقية والبندقية وغيرها
الثانية : إنه لو زاد عندك الكراميل الأحمر غطيه وسيبيه لوقت الحاجة تسخنية على نار هادية أو على حمام مائي واستعمليه ثاني .
مصدر
0 ملاحظات:
إرسال تعليق