الاثنين، 6 فبراير 2012

طريقة عمل باذنجان مخلل بالثوم المكدوس



الباذنجان المخلل 

 

اكله جميله قدمتها من قبل مع فريقنا المصرى واليوم اقدمها لكن مره اخرى

المقادير
نصف كيلو باذنجان
ثوم مفروم
طماطم مقطعه مكعبات
فلفل اخضر مقطع صغير
جزر مبشور (اختيارى)
ملح
كمون
ليمون
شطه حمراء

الطريقه


ينظف الباذنجان من الأقماع ويسلق فى ماء وملح لمده ربع ساعه

 
يصفى من الماء ويترك جانبا حتى نحضر الدقه او الحشوه


نقطع الطماطم والفلفل

 
نضع المكونات فى طبق واسع ونضيف الثوم المفروم


نعصر الليمون ونضيف التوابل


يشق الباذنجان من المنتصف ويحشى بالخلطه


ونصفه فى علبه بلاستيكيه محكمه الغلق ونضع فوقه ماتبقى من الدقه


ويوضع فى التلاجه


ويقدم 







مصدر

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP