الأربعاء، 13 أكتوبر 2010

طريقة عمل القرص المصرية بالحليب والقشطه


القرص المصرية بالحليب والقشطه من أيد أمى ومن مطبخ نور الهدى 


 

المقادير لعمل كيلو واحد

كيلو طحين

كوب الا ربع زبده ساخنه
نصف كوب قشطة فلاحى
كوب حليب دافئ
نصف كوب ماء دافئ
ملعقه شاى خميره
ملعقه شاى سكر
توابل القرص (ينسون شمر سمسم مسحوق رائحه الكعك )
ذره ملح

الحشو

(اختيارى)
ممكن جبنة او عجوه

الطريقه

نذوب الخميره مع السكر فى نصف كوب الماء ونتركها تتفاعل وترتفع 



نضع الطحين ونعمل حفره ونضيف التوابل المذكوره مع الملح ونضيف السمن الساخن ونبس باليد جيدا الى ان يتشرب الطحين السمن

نضيف القشطه ونعجن ثم الحليب وممكن العجينه تحتاج حليب نضيف ربع كوب على حسب ونعجن


 
وهنا بعد العجن 

 

نترك العجينه ترتاح عشر دقائق قبل التشكيل ونبدأ فى تكوير العجوة وتجهيز الجبنة للحشو 

 

وطبعا الصور شارحة نفسها 




ناس بتحب القرص مدهونه بصفار بيض وسمسم وفى ناس بتحبها ساده والدتى عملت النوعين 








وده النوع السادة 



نتركها تتخمر حوالى ساعه وتخبز فى فرن على درجه 180 لمده 15 دقيقه ويحمر الوجه 




وده شكلها من تحت لونها وردى جميل ماشاء الله 






طبعا تحفظ فى علب محكمه الغلق 

مصدر 
 http://www.lakii.com/vb/showthread.php?t=691562

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP