طريقة عمل القرص المصرية بالحليب والقشطه
القرص المصرية بالحليب والقشطه من أيد أمى ومن مطبخ نور الهدى
المقادير لعمل كيلو واحد
كيلو طحين
كوب الا ربع زبده ساخنه
نصف كوب قشطة فلاحى
كوب حليب دافئ
نصف كوب ماء دافئ
ملعقه شاى خميره
ملعقه شاى سكر
توابل القرص (ينسون شمر سمسم مسحوق رائحه الكعك )
ذره ملح
الحشو
(اختيارى)
ممكن جبنة او عجوه
الطريقه
نذوب الخميره مع السكر فى نصف كوب الماء ونتركها تتفاعل وترتفع
نضع الطحين ونعمل حفره ونضيف التوابل المذكوره مع الملح ونضيف السمن الساخن ونبس باليد جيدا الى ان يتشرب الطحين السمن
نضيف القشطه ونعجن ثم الحليب وممكن العجينه تحتاج حليب نضيف ربع كوب على حسب ونعجن
وهنا بعد العجن
نترك العجينه ترتاح عشر دقائق قبل التشكيل ونبدأ فى تكوير العجوة وتجهيز الجبنة للحشو
وطبعا الصور شارحة نفسها
ناس بتحب القرص مدهونه بصفار بيض وسمسم وفى ناس بتحبها ساده والدتى عملت النوعين
وده النوع السادة
نتركها تتخمر حوالى ساعه وتخبز فى فرن على درجه 180 لمده 15 دقيقه ويحمر الوجه
وده شكلها من تحت لونها وردى جميل ماشاء الله
طبعا تحفظ فى علب محكمه الغلق
مصدر
http://www.lakii.com/vb/showthread.php?t=691562
0 ملاحظات:
إرسال تعليق