الخميس، 18 فبراير 2010

طريقة عمل البطاطس المطبوخة علي الطريقة المصرية


طريقة عمل البطاطس المطبوخة علي الطريقة المصرية


المكونات
2حبة بطاطس متوسطة الحجم مقطع الي مكعبات
2كوب من عصير  الطماطم الحمراء
1بصلة صغيرة
2فص من الثوم
وسمن او زبدة
مرق لحم او دجاج
ملح كمون مطحون
طريقة التحضير
 الطريقة سهلة جدا انا بحبها لانها سهلة وسريعة التحضير لو (واحدة سنة اولي مطبخ) مش هتخرب منها صدقوني
1- توضع قطع البطاطس في ماء الي حين الاستعمال

2- تقطع البصل وتوضع معها الثوم وعصير الطماطم وكل دة يوضع في وعاء الخلاط ويهرس حتي يصبح ناعم( واحلي حاجة انا مفيش قطع بصل هتبان وتقرمش عند الاكل)  ويوضع جانبا





3- في وعاء علي حرارة متوسطة يوضع مكعبات البطاطس وعليها خليط الطماطم ثم يوضع مرق الدجاج او اللحم وملعقة سمن او زيت للطعم ثم الكمون وتذوقيها ويوضع الملح اذا احتاجت والتوابل اخري حسب الذوق انا بحب اضع قطع من الفلفل الاخضر للطعم بجد بيفرق ثم تترك لتغلي مع التقليب واذا خفت الصلصة وهية مستوتش يزود شوربة او ماء الي ان تستوي اي تقطع بسهولة دون ان تتهري ودة شكلها حبيت يكون شكلها مختلف بس في الاصل هيه لايوضع عليها بقدونس والصور توضح









 

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP