طريقة عمل مشروب التمر الهندى بالعناب
مشروب التمر الهندى بالعناب
من المشروبات الجميله والمميزه فى شهر رمضان وانا من عشاق التمر الهندى وايضا الكركديه
بس بحبهم مع بعض جدا جدا جدا كوكتيل تمر هندى وكركديه او عناب كما نطلق عليه
المقادير
لفه تمر هندى وزن 400 جرام
4 اكواب من اوراق الكركديه ذات اللون الأحمر الرائع
4 لتر ماء
ربع كوب ماء ورد
سكر حسب الرغبه
الطريقه
تفكك أوراق التمر هكذا
المقادير
لفه تمر هندى وزن 400 جرام
4 اكواب من اوراق الكركديه ذات اللون الأحمر الرائع
4 لتر ماء
ربع كوب ماء ورد
سكر حسب الرغبه
الطريقه
تفكك أوراق التمر هكذا
نضع اوراق الكركديه
نضيف الماء
يبقى التمر والكركديه فى ماء النقع ليله كامله
ثانى يوم يصفى فى مصفه ويفضل تكون ضيقه
ونضيف السكر ونقلب وطبعا بيحتاج سكر كثير وطبعا حسب الذوق
ونضيف ايضا ماء الزهر
ويعبأ فى اكياس او زجاجات فى الفريزر وعند الاستخدام يخرج قبلها بفتره ويصب فى الاكواب وبألف هنا وشفا
مصدر
1 ملاحظات:
مرحبا شكرا كتير عل الوصفة بس انا ما بعرف هل النوع من الشراب يعني كيف لازم تكون حلاوتو؟؟ تقربيا كم السكر
إرسال تعليق