السبت، 27 فبراير 2010

طريقة عمل مشروب التمر الهندى بالعناب



مشروب التمر الهندى بالعناب


من المشروبات الجميله والمميزه فى شهر رمضان وانا من عشاق التمر الهندى وايضا الكركديه

بس بحبهم مع بعض جدا جدا جدا كوكتيل تمر هندى وكركديه او عناب كما نطلق عليه
المقادير
لفه تمر هندى وزن 400 جرام
4
اكواب من اوراق الكركديه ذات اللون الأحمر الرائع
4
لتر ماء
ربع كوب ماء ورد
سكر حسب الرغبه
الطريقه
تفكك أوراق التمر هكذا


نضع اوراق الكركديه


نضيف الماء


يبقى التمر والكركديه فى ماء النقع ليله كامله
ثانى يوم يصفى فى مصفه ويفضل تكون ضيقه


ونضيف السكر ونقلب وطبعا بيحتاج سكر كثير وطبعا حسب الذوق
ونضيف ايضا ماء الزهر


ويعبأ فى اكياس او زجاجات فى الفريزر وعند الاستخدام يخرج قبلها بفتره ويصب فى الاكواب وبألف هنا وشفا
 

مصدر 

1 ملاحظات:

DODO

مرحبا شكرا كتير عل الوصفة بس انا ما بعرف هل النوع من الشراب يعني كيف لازم تكون حلاوتو؟؟ تقربيا كم السكر

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP