طريقة عمل قلقاس بالخضره والسلق
طريقة عمل قلقاس بالخضره والسلق
المكونات
1قلقاس وزنها 900جرام تقريبا مقشره ومقطعه الي مكعبات
3من حزمه السلق مقطفه
1حزمه من اوراق الكزبره
6فصوص ثوم من الثوم مقطعه الي شرائح سميكه
1ملعقه كبيره من الكزبره المطحونه
1ملعقه كبيره زيت
2ملاعق كبيره من الزبده
7اكواب من الشوربه المتبله
طريقة عمل
نفرم اوراق السلق والكزبره معا في اثناء ذلك في مقلاه كبيره غير لاصقه علي حرارة منخفضه نضع الزيت وخليط السلق والكزبره وتقلب علي النار باستمرارحتي تنشف تماما من الماء وتبدا في الخرفشه ولونها يبدا في يكون غامق ثم نضع الزبده والثوم الكزبره المطحونه وتقلب علي نار هادئه حتي الثوم ياخذ اللون الذهبي ثم ترفع وتوضع في الكبه وتفرم ناعم جدا
في اثناء ذلك في حله نضع فيها 5اكواب من الشوربه وتوضع علي حرارة عاليه حتي تغلي ثم يوضع خليط السلق ويقلب ونضع باقي الشوربه لو كان الخليط سميك ويترك ليغلي علي النار جامد اوي في اثناء ذلك يغسل القلقاس جيدا قبل وضعه في الشوربه (اهم حاجه القلقاس ميتغسلش غير قبل وضعه في الشوربه حتي لا يتزل الريم يتاعه )يغسل القلقاس ويوضع مباشره علي الشوربه التي تغلي جيدا حتي ياخذ صدمه ثم يترك علي النار حتي يستوي مع مراقبه علشان مستويش كتير اهم حاجه يستوي 3/4سوي فقط وعندما يستوي يرفع ويصب في اطباق العميقه ويقدم مع الارز بالشعيريه اوي اي نوع من الارز
0 ملاحظات:
إرسال تعليق