الاثنين، 6 ديسمبر 2021

طريقة عمل قلقاس بالخضره والسلق

طريقة عمل قلقاس بالخضره والسلق 



المكونات 

1قلقاس وزنها 900جرام تقريبا  مقشره ومقطعه الي مكعبات 

3من حزمه السلق مقطفه 

1حزمه من اوراق الكزبره 

6فصوص ثوم من الثوم مقطعه الي شرائح سميكه 

1ملعقه كبيره من الكزبره المطحونه

1ملعقه كبيره زيت 

2ملاعق كبيره من الزبده 

7اكواب من الشوربه المتبله 

طريقة عمل 

نفرم اوراق السلق والكزبره معا في اثناء ذلك في مقلاه كبيره غير لاصقه علي حرارة منخفضه  نضع الزيت وخليط السلق والكزبره وتقلب علي النار باستمرارحتي تنشف تماما من الماء وتبدا في الخرفشه ولونها يبدا في يكون غامق ثم نضع الزبده والثوم الكزبره المطحونه وتقلب علي نار هادئه حتي الثوم ياخذ اللون الذهبي ثم ترفع وتوضع في الكبه وتفرم ناعم جدا 

في اثناء ذلك في حله نضع فيها 5اكواب من الشوربه وتوضع علي حرارة عاليه حتي تغلي ثم يوضع خليط السلق ويقلب ونضع باقي الشوربه لو كان الخليط سميك ويترك ليغلي علي النار جامد اوي في اثناء ذلك يغسل القلقاس جيدا قبل وضعه في الشوربه (اهم حاجه القلقاس ميتغسلش غير قبل وضعه في الشوربه حتي لا يتزل الريم يتاعه )يغسل القلقاس ويوضع مباشره علي الشوربه التي تغلي جيدا حتي ياخذ صدمه ثم يترك علي النار حتي يستوي مع مراقبه علشان مستويش كتير اهم حاجه يستوي 3/4سوي فقط وعندما يستوي يرفع ويصب في اطباق العميقه ويقدم مع الارز بالشعيريه اوي اي نوع من الارز 

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP