الجمعة، 3 ديسمبر 2021

طريقة عمل ممبار بخلطه الارز بطريقة المصريه

 طريقة عمل ممبار بخلطه الارز بطريقة المصريه 






المكونات

ربع كيلو من الممبارالمنظف

11/2كوب من الارز المصري 

1كوب من عصير الطماطم 

1ملعقة كبيرة من معجون الطماطم 

2ملاعق كبيرة من السمن او الزبده او الزيت 

1/4 كوب من البقدونس المفروم 

1/4 كوب من الشبت المفروم 

1/4 كوب من الكزبره المفروم 

ملح فلفل اسود 

1/2 ملعقة صغيرة من الكمون المطحون والكزبرة المطحون والجنزبيل المطحون توابل لحم 

ماء للسلق (بصله مقطعه -جزر -هيل -قرفه عيدان -2مستكه -ملح فلفل اسواد بهارات شوربه )

طريقة عمل يغسل الارز جيدا ويصفي ويترك جانبا 

في حله صغيرة نضع الطماطم وتترك الي ان تتسبك او من 20 الي 30 دقيقة بعد ان تتسبك الطماطم كويس يوضع عليها معجون الطماطم ولو كان عندك طماطم متسبكة جاهزة حطي معجون الطماطم وتوضع علي النار متوسطة ثم يوضع الارز المصفي ويقلب تقليبة علي النارالي ان ينشف مع عدم تركة علي النار علشان مش يلزق في قاع الحلة ثم يرفع من النار ثم ضيفي البصل المفروم ويقلب ثم يضاف السمن او الزبدة ويقلب جيدا الي ان يختلط جيدا ثم يضاف البقدونس والكزبرة والشبت ثم يضاف الملح والتوابل 

لحشو الممبار نقوم بقطع الممبار بالتساوي تقريبا ثم اخذ احد طرفي الممبار وعمل فتحه وملاء بالارز بهذا الشكل ويراعي ان لا يكون ممتليء لان الارز يتمدد ويزيد حجمه والممبار بينكمش قليلا عند وضعه في ماء الساخن وبعد الانتهاء من من كميه نقوم بتوزع الارز في الممبار وازاله الفائض منه  ثم نقوم بربط طرفي الممبار بخيط حتي لا يخرج الارز منه اثناء السلق ويعطي كمان شكل جميل 

يمكن ربط من الاطراف والوسط حسب الرغبه واثناء ذلك في حله كبيرة فيها ماء نضعها علي حرارة متوسطه الي ان تغلي ويمكن حسب الرغبه وضع بصل مقطع وملح وفلفل اسود سليم وهيل للنكهه(اختياري)وعندما تغلي نضع برقث الممبار واحدة واحدة في كل مره حتي تنتهي الكميه وتترك لتغلي لمدة 4دقائق ثم تخفض الحرارة وتترك لمدة 25الي 30 دقيقة او الي ان تستوي 

طب نعرف الزاي ان الارز استوي (نخرج واحدةاو صباع من الممبارثم نضغط عليه بحيث نمسك ارزه من الداخل وهرسها لو اتهرست بسهوله يبقا استوت ولو فيها اجزاء ناشفة يبقا لسه عليزة سوي وبعد 5 دقائق جربي نفس الطريقة )

وعندما تستوي تخرج وتوضع في مصفاه وعندما تبرد نقطع الخيوط باستخدام سكين او مقص

نضع مقلاه علي حرارة متوسطه الي ان يسخن الزيت ثم نرص الاصابع الممبار في الزيت مع الحرص علشان الزيت مش يفرقع فيكي الي ان ياخذ الون الذهبي تقلب علي الجانب الاخر حتي تاخذ تحمر ثم ترفع من الزيت وتوضع علي مناشف ورقيه الي ان تصفي وترص في اطباق التقديم وتقدم مع السلطه الخضراء وسلطه الطحينه

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP