الجمعة، 17 ديسمبر 2021

طريقة عمل معجنات فاضيه علي شكل سميط هشه زي القطن

 طريقة عمل معجنات فاضيه علي شكل سميط هشه زي القطن






المكونات 1كوب حليب دافيء 1كوب ماء دافيء 1كوب من الزيت بيض 3+1ملعقه صغيره من الخل 4ملاعق سكر 1ماعقه صغيره من الملح 1ملعقه كبيره من الخميره 6الي 7اكواب من الدقيق للدهن بيضه كامله او صفاربيضه +نقطه من الخل -1ملعقه كبيره من الشيره او الشربات للوش :سمسم وحبه البركه طريقة عمل في وعاء المكسر او وعاء عادي نضع الحليب ماء والسكر ولخميره وتقلب والزيت البيض والخل ووالملح وتقلب معا ثم نضع الدقيق حبه حبه مع العجن حتي تتكون عجين ناعمه وطريه ولا تلتصق باليد ثم ترفع من الوعاء وتشكل كره وتغطي بقطعه من البلاستيك نايلون وتترك في مكان تتخممر فيه لمده 1ساعه بعد التخمير ترفع من الوعاء وتعجن قليلا ثم تقسم الي قسمين كل قسم يشكل اسطوانه ويقطع الي قطع وكل قطعه تشكل كره وترص في صينيه ونستمر في التشكيل كرات حتي تنتهي الكميه تغطي وتترك لترتاح لمده 5الي 10دقائق بعد ان ترتاح ناخذ او2 كره وعلي سطح اللي هتشتغلي عليه تفرد كل كره علي شكل حبل براح اليد حتي يكون عندنا حبلين ثم نلصق الطرفين ببعض ثم تلف علي بعض وتغلق ونستمر في تشكيل الكرات حتي تنتهي الكميه تترك في مكان دافيء ترتاح فيه لمده 10دقائق في اثناء ذلك نسخن الفرن علي حرارة 180-190درجه عندما ترتفع العجين تدخن بخليط صفار البيض وترش بالسمسم والحبه البركه وتدخل الفرن حتي تاخذ اللون الذهبي من كلا الطرفين تترك لتبرد ثم توضع في وعاء محكم الغلق


ا

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP