الجمعة، 5 فبراير 2021

طريقة عمل المعجنات القطنيه الهشه بالزبادي محشيه بالجبنه

 طريقة عمل معجنات الزبادي محشيه بالجبنه العجينه القطنيه 





المكونات 

1 كوب زبادي

1 كوب ماء دافئ

1 كوب ماء لقياس الزيت

2بيضتان (صفار للوش ولبياض للعجين )

3 ملاعق كبيرة من السكر 

1 ملعقة صغيرة ملح

1 علبة صغيرة أو 1.5 ملعقة صغيرة خميرة فورية

الدقيق حسب العجين حوالي 6اكواب

للحشو :جبنه بيضاء

طريقة عمل 

في وعاء كبير او وعاء المكسر نضع الماء والزبادي والزيت وبياض البيض والسكر والملح والخميره وتقلب معا حتي تختلط ثم نضف الدقيق حتي تتكون عجين طريه لا تلتصق باليد والناعمه ثم تشكل كره وتغطي وتترك لتخمر لمده لا تقل عن س1ساعه 

ثم ترفع من الوعاء وتقطع الي قطع وتشكل كل قطعه علي هيئه كره حتي تنتهي الكميه تفرد كره وتحشي بالجبنه وتغلق جيدا وترص في الصينيه ونستمر في فرد وحشو العجين حتي تنتهي الكميه كلها مع ترك مسافه بين كل واحده والاخري وتغطي وتترك لمده من 45الي 1ساعه ثم يسخن الفرن علي حرارة 200درجه وتدهن بصفار البيض وباستخدام شوكه نعمل خط فوق العجين وتدخل الفرن حتي تستوي وتاخد اللون الذهبي من تحت وفوق وتخرج وتقدم اما ساخنه او دافيء او يمكن وضعها في الفريزر وعند الاستعمال طلعيها لغايه لما تفك وسخنيها في الميكرويف 


0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP