الأحد، 14 فبراير 2021

طريقة عمل منين العجوه الفلاحي سهل وبسيط

طريقة عمل المنين الفلاحي بالعجوه 





المكونات 

نصف كيلو من الدقيق 
250جرام  حليب دافيء
1ملعقه كبيره خميره فوريه 
150جرام زبده في درجه حرارة الغرفه او مذابه قليلا 
1/3كوب من السكر 
1/2كوب من القشطه (اختياري)
نصف ملعقه صغيره بيكنج بودر (اختياري)
عجوه طريه تشكل اصابع طويله 
طريقة عمل
انا ذوبت الزبده علشان الجو كان ساقع ودفيت الحليب ممكن نضع الزبده مع الحليب وندوبها مع الحليبفي وعاء كبير نضع الحليب ونضع السكر ويقلب حتي السكر يذوب تماما ثم نضع الخميره ونقلب البودر ونضع القشطه والدقيق وتعجن باليد حتي تتكون عجين ناعمه لا تلتصق باليد وطريه تترك لتخمر 1ساعه او ممكن تسبيها حوالي 10دقائق وتشتغلي بيها بعد ما ترتاح العجين تقطع الي قطع بحجم اليوسفي ثم توضع علي صينيه وتغطي 
 ناخذ قطعه من العجين وتبرم باستخدام راحه اليد علي شكل سطوانه رفيعه (علشان لما تفرد تكون حجم القطعه عند التقطيع  صغيره ) ثم تفرد باستخدام ايدك بحيث تكون سمكها رفيع ثم نضع العجوه في المنتصف ونغلق عليها العجين وتلف حتي تغلق جيداوتبرم براحه اليد حتي تكون رفيعه  ثم تفرد باستخدام 2من اصبع اليد تفرد رفيع علي قد ما تقدري  مع عدم الضغط عليها اوي علشان العجوه مش تبان ثم تقطع باستخدام العجله علي شكل مثلث وترص في الصينيه ونستمر في تشكيل العجين وتقطعها حتي تنتهي الكميه ترص وترص كلها في صينيه حتي تنتهي الكميه ثم تترك لتخمر حوالي 1في مكان دافي ثم تدخل الفرن علي حرارة 160درجه حتي تاخذ اللون الذهبي من كلا الجانبين تخرج وتترك لتبرد 

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP