الثلاثاء، 27 أكتوبر 2020

طريقة عمل القرص الطريه بخميره الفلاحي بالعجوه


طريقة عمل فطير بخميره او الفطير الفلاحي بالعجوه







المكونات 
نصف كيلو من الدقيق 
250جرام لبن رايب او حليب 
1ملعقه كبيره خميره فوريه 
150جرام زبده في درجه حرارة الغرفه 
1/3كوب من السكر 
عجوه للحشو 
للدهن (اختياري 
بيضه +فانيلا 
طريقة عمل
  تعجن العجوه وتشكل علي هيئه اصابع وتقطع الي قطع صغيره وتوضع جانبا لحين الاستعمال
في وعاء كبير نضع الدقيق ونعمل حفره 
في طبق نضع اللبن الرايب مع السكر ويقلب حتي السكر يذوب تماما ثم الخميره وتوضع الخليط علي الدقيق ويعجن حتي تتكون عجين متماسك ثم الزبده وتعجن حتي الزبده تختفي تماما من العجين ويصبح العجين ناعم لا يلتصق باليد ثم تترك لتخمر لمده 5دقائق ثم ناخذ العجين ويقطع الي قطع صغيره ثم نضع في كل قطعه عجين نضع قطعه من العجوه وتغلق جيدا وتشكل كراه ونستمر في حشو العجين وتشكيله حتي تنتهي الكميه ثم تترك لترتاح لمده 5 الي 10 دقائق بعد 5دقائق ناخذ اول كره وتفرد باليد علي الصينيه حتي تكون رفيعه قليلا ونستمر في فرد الكرات في الصينيه حتي تنتهي الكميه تماما ثم باستخدام الشوكه نعمل شكل خفيف فوق الجزء اللي فيه عجوه  ويمكن ان تدهن بالبيضه والفانيلا  وترش بالقيل من السمسم علي حسب الرغبه او عدم دهنها علي حسب الرغبه وتترك لتخمر جدا من 30دقيقه او 1ساعه علي حسب الجو  ثم نسخن الفرن علي حرارة 180-190درجه وتدخل الفرن حتي تاخذ اللون الذهبي  من كلا الجانبين 

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP