طريقة عمل قرص الطريه الفلاحي
طريقة عمل قرص الطريه الفلاحي
المكونات
نصف كيلو من الدقيق
250جرام لبن رايب او حليب
1ملعقه كبيره خميره فوريه
150جرام زبده في درجه حرارة الغرفه
1/3كوب من السكر
طريقة عمل
في وعاء كبير نضع الدقيق ونعمل حفره
في طبق نضع اللبن الرايب مع السكر ويقلب حتي السكر يذوب تماما ثم الخميره وتوضع الخليط علي الدقيق ويعجن حتي تتكون عجين متماسك ثم الزبده وتعجن حتي الزبده تختفي تماما من العجين ويصبح العجين ناعم لا يلتصق باليد ثم تترك لتخمر لمده 5دقائق ثم ناخذ العجين ويقطع الي قطع صغيره
وتشكل كرات ونستمر وتشكيل حتي تنتهي الكميه ثم تترك لترتاح لمده 5دقائق بعد 5دقائق ناخذ اول كره وتفرد باليد علي الصينيه حتي تكونرفيعه قليلا ونستمر في فرد الكرات في الصينيه حتي تنتهي الكميه تماما علي حسب الرغبه او عدم دهنها علي حسب الرغبه وتترك لتخمر جدا من 30دقيقه او 1ساعه علي حسب الجو ثم نسخن الفرن علي حرارة 180-190درجه وتدخل الفرن حتي تاخذ اللون الذهبي من كلا الجانبين تترك بره في درجه حراره الغرفه لمده يومين في الجو البارد و1يوم في الجو الحار وفي الثلاجه لمده تصل الي 5ايام الي اسبوع وايضا يمكن الاحتفاظ بها في الفريزر داخل كيس مغلق باحكام
ملحوظه
اللبن الرائب هو اللبن اللي طلع بعد عمل الزبده وممكن استعمال الحليب المجبن اوالحليب العادي
انا خمرتها 5دقائق لان المطبخ عندي حر بس في الجو البارد اما تدخليها الفرن الدافيء لمده 10دقائق او سبيها بره لمده 1ساعه
0 ملاحظات:
إرسال تعليق