الثلاثاء، 6 أكتوبر 2020

طريقة عمل سمك سنجاري علي الفحم

طريقة عمل سمك سنجاري علي الفحم



 

المكونات 
4سمك بوري مقطع سنجاري منظف جيدا 
4فلفل اخضر بارد 
يمكن استعمال 1من فلفل الاحمر البارد مع 1/2قرن فلفل احمر حا ر
بصله مقطع الي شرائح
زيت زيتون للقلي 
فص ثوم 12 
  ليمون6 
للتوابل 
ملح +فلفل اسود +توابل عربيه 
طريقة عمل 
اولا هنعمل تتبيله السمك العاديه وهناخد منها 1ملعقه كبيره  وتوضع جانبا للقلي مع الخضار 
في الهون او في الكبه يهرس الثوم مع ملح حتي يصبح ناعم ثم يقطع فلفل اخضر بارد 
وفلفل حار ويهرس معها معا حتي المكونات ناعمه  وبعد اخذ 1ملعقه كبيره من الخليط
 اما ما تبقي من خليط الثوم نضع 1ليمونه خضراء كبيره او 1/2ليمونه صفراء او 4ليمون اخضر عادي وتوابل عربيه وكمون وكزبره وتقلب معا 
نضع السمك علي طبق مفرود وتدهن بطن كل سمكه بكميه من خليط الثوم والليمون 
وتترك لمده 10 دقائق   
ناخذ 1ملعقه كبيره من الخليط  وتوضع في المقلاه مع 4ملاعق كبيره من الزيت زيتون علي حراره منخفضه حتي الثوم يبدا في تغيير لونه ثم نضع شرائح البصل وشرئح الفلفل الاحمر حار والفلفل الاخضر ويقلب ثم الطماطم (اختياري )والملح والفلفل الاسود  وتوابل  اوعربيه وعصير ليمون من 1ليمونه اصفراو 2عصير ليمون بعد ما نرفع الخضار من النار   
بعد 10 دقائق نضع السمك في شبك بتاع الدجاج ويكون مفتوح ونكون محضرين الفحم مولع ويوضع الاول من فوق (الظهر ) ثم يقلب من البطن حتي يحمر ويستوي تماما ثم يرفع من الشبك براحه ونضع خليط الخضار علي بطن كل سمكه ويقدم مع  الارز لصياديه والخبز والسلطه   
 

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP