طريقة عمل سمك سنجاري علي الفحم
طريقة عمل سمك سنجاري علي الفحم
المكونات
4سمك بوري مقطع سنجاري منظف جيدا
4فلفل اخضر بارد
يمكن استعمال 1من فلفل الاحمر البارد مع 1/2قرن فلفل احمر حا ر
4سمك بوري مقطع سنجاري منظف جيدا
4فلفل اخضر بارد
يمكن استعمال 1من فلفل الاحمر البارد مع 1/2قرن فلفل احمر حا ر
بصله مقطع الي شرائح
زيت زيتون للقلي
فص ثوم 12
ليمون6
للتوابل
ملح +فلفل اسود +توابل عربيه طريقة عمل
اولا هنعمل تتبيله السمك العاديه وهناخد منها 1ملعقه كبيره وتوضع جانبا للقلي مع الخضار
في الهون او في الكبه يهرس الثوم مع ملح حتي يصبح ناعم ثم يقطع فلفل اخضر بارد
وفلفل حار ويهرس معها معا حتي المكونات ناعمه وبعد اخذ 1ملعقه كبيره من الخليط
اما ما تبقي من خليط الثوم نضع 1ليمونه خضراء كبيره او 1/2ليمونه صفراء او 4ليمون اخضر عادي وتوابل عربيه وكمون وكزبره وتقلب معا
نضع السمك علي طبق مفرود وتدهن بطن كل سمكه بكميه من خليط الثوم والليمون
وتترك لمده 10 دقائق
ناخذ 1ملعقه كبيره من الخليط وتوضع في المقلاه مع 4ملاعق كبيره من الزيت زيتون علي حراره منخفضه حتي الثوم يبدا في تغيير لونه ثم نضع شرائح البصل وشرئح الفلفل الاحمر حار والفلفل الاخضر ويقلب ثم الطماطم (اختياري )والملح والفلفل الاسود وتوابل اوعربيه وعصير ليمون من 1ليمونه اصفراو 2عصير ليمون بعد ما نرفع الخضار من النار
بعد 10 دقائق نضع السمك في شبك بتاع الدجاج ويكون مفتوح ونكون محضرين الفحم مولع ويوضع الاول من فوق (الظهر ) ثم يقلب من البطن حتي يحمر ويستوي تماما ثم يرفع من الشبك براحه ونضع خليط الخضار علي بطن كل سمكه ويقدم مع الارز لصياديه والخبز والسلطه
0 ملاحظات:
إرسال تعليق