الأربعاء، 14 أكتوبر 2020

طريقة عمل الشكشوكه

 طريقة عمل الشكشوك بالطماطم والبيض المدقوق 





المكونات 

1 كيلو طماطم الجامده

100 غرام فلفل الاحمر البارد

100 غرام قرون فلفل مدبب (12 قطعة)او ممكن استعمال الفلفل الاخضر 

2 بصل صغير مقطعه الي مكعبات صغيره 

اقل من نصف حفنة بقدونس مفرومه 

3 بيضات

1 ملعقة صغير+فلفل اسود +فلفل احمر حلو 

2ملاعق كبيره زبده +زيت 

طريقة عمل 

في حله نضع ماء حتي تغلي وترفع من النار ونضع الطماطم حتي القشره تكون سهله ازالتها ثم ترفع وتزل القشره من الطماطم كلها وتقطع الي مكعبات صغيره كلها 

في مقلاه غير لاصقه  نضع حوالي 2ملاعق كبيره زبده وملعقه كبيره زيت وتترك لتسخن ثم نضع البصل ويقلب حتي يذبل ثم الفلفل الاحمر والفلفل الاحضر زيقلب جيدا حتي الفلفل يصبح طري ثم نضع الطماطم وتقلب حتي تختلط تماما وتترك مع التقليب المستمر حتي الميه تنشف تماما من الخليط ثم يتبل ملح الفلفل الفلفل الاحمر وباستخدام ملعقه تهرس الطماطم تماما جيدا وتقلب جيدا ثم نضع البقدونس ثم تفرد الخليط تماما في المقلاه ونضع البيض وننظر حتي يتماسك ونبدا في التقليب ونستمر حتي يختلط البيض مع خليط وترفع من النار ويقدم مباشر 


يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP