الثلاثاء، 8 سبتمبر 2020

طريقه عمل الجبنه القريش بدون منفحه بطريقة سهله في البيت

طريقة عمل جبنه القريش في البيت


 

المكونات 

5كيلو حليب جاموسي  او مفروز

2كيلو لبن جاموسي صافي في حله استعمال الحليب المفروز 

1/2من علبه زبادي بلدي 

يمكن استعمال 7كيلو حليب جاموسي يترك في حله قبل عمل الجبنه بيوم في الثلاجه ثم ينزع القشطه او الوش 

طريقة عمل : 

لو في الصيف :

انا بجيب الحليب الجاموسي قبلها بيوم ويوضع في الثلاجه في حله تاني يوم نشيل القشطه من وش الحليب الجاموسي

اما الحليب المفروز لو جبتيه من المعمل  استعملتيه علي طول  يوضع عليه الحليب الجاموسي ويقلب عليه 1/2كوب من الزبادي البلدي ويقلب جيدا حتي الزبادي يختلط جيدا بالحليب طبعا ثم يوضع علي النار مع التقليب حتي يصبح دافيء ثم يرفع ثم تغطي بغطا الحله وتوضع علي طربيزه ونغطي الحله بقطعه من القماش كبيره ونظيفه بحيث نغطي الحله كلها وتترك لمده حوالي 4الي 5ساعات نزيل القماش وتكشف غطا الحله هنلاقي ان الوش تماسك  وبقت قطعه وحده وكميه قليله من الشرش علي الوش بتكون خدت بما اني في  مصر حاليا في شهر 8بيكون حر جدا يعني ممكن تتماسك بعد 4ساعات لو سبتيها (هتنفش )بعد ما تاخد الجبنه نشيل قطعه القماش (علي فكره انا استعملت جلبيه عندي نظيفه علشان اكون متاكده ان مغطيه الحله كلها) اسبها بس متغطيه بغطا الحله فقط وبليل توضع في الثلاجه يعني لو عملتيها من الساعه 10الصبح مثلا شليها في الثلاجه 9بليل لو كان المطبخ عندك حر علشان الجبنه متفنش بس لو كان المطبخ مش حر وبيكون باليل ساقع سبيها بره لتاني يوم تاني يوم ترفع من التلاجه ونجيب الحصيره جبنه القريش وبيكون حطه تحتها حلل مطبخ كبيره علي طول الحصيره علشان الميه او الشرش بتاع الجبنه مش يبهدل الدنيا عندي بعد ما ارص الحللل وفوقها الحصيره براحه نصب الجبنه خلي بالك بكون ثقيله وماشاء الله كتير بعد ما تصبي الجبنه في الحصيره وزعي الجبنه علي الحصيره ويقلب معاها 3ملاعق كبيره من الملح تترك تصفي من الميه لمده 3ساعات بعد كدا علقتها طوال اليوم لغايه لما الشرش كله ينزل من الجبنه ثم ترفع وتقطع الجبنه وترص في صينيه ووضع في الثلاجه لتاني يوم ثم توضع في علبه او توضع في اكياس وتحفظ في الفريزر 

لو عملتيها في الشتاء يوضع الحليب في الحله ونضع علبه الزبادي كلها ويوضع  علي النار حتي يصبح دافيء ثم يرفع من النار وتغطي الحله وتوضع علي طربيظه ثم تغطي بقطعه قماش كبيره وتغطي تماما وكويس جدا علشان تحتفظ بالحراره كويس وتترك لمده لا تقل عن 8ساعات او حتي تتماسك ثم نشيل الغطاء القماش ثم تترك الغطاء الحله ثم تترك بره في المطبخ طوال الليل تاني ويوم ونجيب الحصيره جبنه القريش وبيكون حطه تحتها حلل مطبخ كبيره علي طول الحصيره علشان الميه او الشرش بتاع الجبنه مش يبهدل الدنيا عندي بعد ما ارص الحللل وفوقها الحصيره براحه نصب الجبنه خلي بالك بكون ثقيله وماشاء الله كتير بعد ما تصبي الجبنه في الحصيره وزعي الجبنه علي الحصيره ويقلب معاها 3ملاعق كبيره من الملح تترك تصفي من الميه لمده 3ساعات بعد كدا علقتها طوال اليوم لغايه لما الشرش كله ينزل من الجبنه ثم ترفع وتقطع الجبنه وترص في صينيه ووضع في الثلاجه لتاني يوم ثم توضع في علبه او توضع في اكياس وتحفظ في الفريزر

ملحوظه :ممكن استعمال قطعه قماش لتصفيه الجبنه بدل الحصيره لو مش متوفره عند الحصيره تعمليها زي طريقه تشكيل الجبنه الريكوتا 

يمكن تفريز الجبنه نضع قطعتين العدد بيكون حسب الرغبه وتوضع في الفريزر وعند استعملها تخرج من الفريزر وتتترك في درجه حراره الغرفه حتي تفك من التجميد 

في في الصيف مثلا تعمليها الساعه 10الصبح ونشيل الغطاء القماش علي العصر يعني الساعه 4لو خدت معاكي ومش تسبيها كتير علشان متنفش معاكي ثم تسبيها بغطاء الحله فقط حتي تتماسك قليلا ثم علي 9بالليل تدخل الثلاجه  لتاني يوم 

لو في الشتاء بعملها من 9الصبح واكشف الغطاء القماش علي المغرب واسبها لتاني يوم لان المطبخ بيكون عندي بارد جدا 

الحليب المفروز بيكون عاده خليط من الحليب البقري والجموسي علشان كدا لو استعملتيه لوحده الجبنه مش هتمسك معاكي او هكون طريه اوووي علشان كدا بحط حوالي 2كيلو حليب جاموسي علي 5كيلو حليب مفروز 

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP