الاثنين، 24 ديسمبر 2018

طريقه عمل صينيه الدجاج في الفرن بالخضار

طريقه عمل صينيه الدجاج في الفرن بالخضار





المكونات 
1/2دجاج سليمه او مقطعه (والكميه علي حسب عدد افرد الاسره )
للحشو الدجاج  (بصل مفروم -فلفل اخضر  مفروم -طماطم مفرومه )
لخضار الصينيه (بصل مقطع الي شرائح - فلفل اخضر عروس شرائح - بطاطس شرائح -طماطم شرائح)
للتبيل ملح فلفل اسود توابل دجاج جنزبيل توابل بيتزاء 
طريقة عمل 
تغسل الدجاج جيدا اما ان توضع سليمه او تقطع من تشريطها اللحم والحفاظ علي شكل الجلد سليم في وعاء عميق يخلط معا البصل المفروم والفلفل والطماطم  وتوضع  عليها  التوابل ويمكن وضع عليها  الزيت وتقلب معا وناخذ 3/4 كميه الخليط  ونحشو بها تحت جلد الدجاج مع التاكد من ادخال التتبيله في الفتحات اللي عملنها في لحم الدجاج ثم تغطي بورق من البلاستيك نايلون وتوضع في الثلاجه لمده 30 دقيقه حتي طوال الليل ونترك ربع الكميه الخليط جانبا  تاني يوم ويقلب معاها شرائح البطاطس 
ثم نقوم بفرد كميه خليط البصل فقط في الصينيه ثم نقوم برص الخضار ممكن ترصيها ذي ما انا عملها في الفيديو او ترصيها بطريقة بسيطه انك ترصي في الاول البطاطس ثم الفلفل الاخضر ثم الطماطم ثم ترصي الدجاج وتدهنيه بالزيت 
ويدخل الفرن علي حرارة 190 درجه لمده 1ساعه او الي ان تستوي الخضار وتحمر الدجاج وتقدم 

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP