طريقة عمل هريسه الشطه الحاره الحمراء او حر الشطه
طريقة عمل هريسه الشطه الحاره الحمراء او حر الشطه
المكونات
كيلو ونصف من قرون الفلفل الاحمر الحار
1/2كوب من الخل
1و1/2من الملح
1م/ك بببريكا
4فصوص من الثوم
3 /4كوب من الزيت
طريقة عمل
تنظف وتقمع قرون الفلفل مع الحرص علي لبس جوانتي علشان ايدك مش تتحرق ثم توض في الكتشن مع نصف كوب من الخل والملح وتقطع بالكتشن بعد ما الكميه قلت شويه حيت كميه تاني من القرون الشطه مع الثوم والبربيكا وهرستهم مع بعض واسمريت في وضع قون السليمه وهرسها لغايه لما خلصت الكميه كلها بعد كدا انا حطيت حواي 1/2ملعقه صغيره سكر وده اختياري ثم تهرس لكي تختلط المكونات مع بعض ثم تنقل في وعاء عميق ونضع الزيتوتقلب معا حتي المكونات الزيت يختلط مع الخليط الشطه ثم يعبيء في برطمانات بلاستيك او زجاج ويوضع في الثلاجه يقعد في الثلاجه حوالي سنه مع الحرص عند استعماله ان نضع ملعقه نظيفه فيه يوضع علي تتبيل الدجاج والسمك والمعجنات
المكونات
كيلو ونصف من قرون الفلفل الاحمر الحار
1/2كوب من الخل
1و1/2من الملح
1م/ك بببريكا
4فصوص من الثوم
3 /4كوب من الزيت
طريقة عمل
تنظف وتقمع قرون الفلفل مع الحرص علي لبس جوانتي علشان ايدك مش تتحرق ثم توض في الكتشن مع نصف كوب من الخل والملح وتقطع بالكتشن بعد ما الكميه قلت شويه حيت كميه تاني من القرون الشطه مع الثوم والبربيكا وهرستهم مع بعض واسمريت في وضع قون السليمه وهرسها لغايه لما خلصت الكميه كلها بعد كدا انا حطيت حواي 1/2ملعقه صغيره سكر وده اختياري ثم تهرس لكي تختلط المكونات مع بعض ثم تنقل في وعاء عميق ونضع الزيتوتقلب معا حتي المكونات الزيت يختلط مع الخليط الشطه ثم يعبيء في برطمانات بلاستيك او زجاج ويوضع في الثلاجه يقعد في الثلاجه حوالي سنه مع الحرص عند استعماله ان نضع ملعقه نظيفه فيه يوضع علي تتبيل الدجاج والسمك والمعجنات
0 ملاحظات:
إرسال تعليق