الثلاثاء، 6 نوفمبر 2018

يوميات شري طريقة عمل السمسميه علي طريقة المحلات

يوميات شري طريقة عمل السمسميه علي طريقة المحلات 




المكونات 
154جرام من السكر العادي حوالي 3/4كوب 
75جرام من عسل الجلوكوز حوالي 5ملاعق كبيره 
25جرام من الماء حوالي 1ملعقه كبيره+1/2ملعقه كبيره 
200جرام من المسمسم النيء
ويفضل ونتيجه احسن وافضل واضمن انك تستعملي الجرامات للدقه
طريقة عمل 
في صينيه خبز تدهن جيدا بالزيت من القاع والجوانب والملعقه الخشب والنشابه 
في صينيه نضع السمسم في الفرن علي حرارة 180 درجه حتي تاخذ اللون الذهبي الفاتح 
في اثناء ذلك في حله نضع السكر والعسل الجلوكوز الماء ثم توضع علي نار علي حارة متوسطه  وتقلب حتي السكر يذاب تمام مسح الجوانب الواعاء بفرشاه  مبلله بماء علشان الخليط ميسكرش ومام الخليط يغلي نضع العصير الليمون مع ملاحظه السمسم في الفرن بين الحين والاخر
ونستمر في تقليب خليط السكر حتي يبدافي تغيير لونه  وعندها نخرج السمسم و ونضعه في طبق ونغطيه حتي لا يبرد وعندما ياخذ الخليط اللون الذبي الفاتح نخفض درجه الحرارة ونضع السمسم ثم نقلب بملعهق خشب مدهونه بالزيت ونستمر في التقليب حتي السكر يختلط بالسمسم تماما ثم بسرعه نضعه في الصينيه المدهونه او حتي علي سطح مدهون بالزيت ونبتدي نفرده اما بالنشابه وتكون مدهونه حتي يكون سطحه مساوي ونبدا في نقطيعه بالسكين مدهونه بالزيت ثم يتر ليبرد بعد ما يرد نبدا في تكسيره من بعضه ووضعه في وعاء محكم الغلق 
ملحوظه عند عمل السمسميه 
ان المكونات كلها موزونه وجاهزه وكل الادوات المستعمله مدهونه بالزيت النشابه والماعق الخشب 
وكوب به ماء وفرشاه قريبه منك علشان تمسحي جوانب حله اللي بها السكر 
ملحظه لسمسم في الفرن لو اتحمص قبل السكر وض=عه في طبق وتغطيته حتي لا يبرد لازم يكون دافيء

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP