طريقة عمل شوربه الجمبري بالكريمه
طريقة عمل شوربه الجمبري بالكريمه
المكونات
2ملاعق كبيره من الزيت الزيتون
1بصل مقطعه الي مكعبات صغيره او مفرومه
4ملاعق من الزبده
1/4كوب من الدقيق
3اكواب من شوربه السمك
1كوب من الحليب
1كوب من جمبري منظف ومقطع الي 2او 3قطع صغيره
1/2ملعقة صغيره من الشبت المفروم
1/2كوب من الكريمه
شبت مفروم للتزيين
طريقة عمل
في حله كبيره نضع الزيت زيتون والبصل علي حرارة منخفضه جدا ويترك حتي يصبح طري مع التقليب بين الحين والاخر في نفس الوقت في حله اخري متوسطه الحجم تذوب الزبده ونضع الدقيق ويقلب من 1الي 2دقيقه ثم نضع الشوربه والحليب وتقلب علي حرارة متوسطه حتي يبداء في االغليان
يضاف الجمبري المقطع الي البصل والشبت ويقلب من 2الي 3دقائق ثم يرفع من النار يضاف الصوص الابيض الي الجمبري ويقلب جيدا ثم ناخذ حوالي 3اكواب من الخليط وتهرس بالهراسه حتي ناعمه ثم تعاد الي الحله مع باقي الخليط ويقلب جيدا ثم ترش بالملح والفلفل الاسود والكريمه وتقلب حتي الخليط يقرب ان يغلي ثم يقلب ويرفع من النار ويصب في اطباق ويزيين بالشبت المفروم ويقدم ساخن
المكونات
2ملاعق كبيره من الزيت الزيتون
1بصل مقطعه الي مكعبات صغيره او مفرومه
4ملاعق من الزبده
1/4كوب من الدقيق
3اكواب من شوربه السمك
1كوب من الحليب
1كوب من جمبري منظف ومقطع الي 2او 3قطع صغيره
1/2ملعقة صغيره من الشبت المفروم
1/2كوب من الكريمه
شبت مفروم للتزيين
طريقة عمل
في حله كبيره نضع الزيت زيتون والبصل علي حرارة منخفضه جدا ويترك حتي يصبح طري مع التقليب بين الحين والاخر في نفس الوقت في حله اخري متوسطه الحجم تذوب الزبده ونضع الدقيق ويقلب من 1الي 2دقيقه ثم نضع الشوربه والحليب وتقلب علي حرارة متوسطه حتي يبداء في االغليان
يضاف الجمبري المقطع الي البصل والشبت ويقلب من 2الي 3دقائق ثم يرفع من النار يضاف الصوص الابيض الي الجمبري ويقلب جيدا ثم ناخذ حوالي 3اكواب من الخليط وتهرس بالهراسه حتي ناعمه ثم تعاد الي الحله مع باقي الخليط ويقلب جيدا ثم ترش بالملح والفلفل الاسود والكريمه وتقلب حتي الخليط يقرب ان يغلي ثم يقلب ويرفع من النار ويصب في اطباق ويزيين بالشبت المفروم ويقدم ساخن
0 ملاحظات:
إرسال تعليق