الأحد، 23 يوليو 2017

طريقة عمل مسحوق الكيك الجاهز بالفانيلا سريع التحضير

طريقة عمل مسحوق الكيك الجاهز بالفانيلا سريع التحضير 


المكونات 
لعمل خليط المكونات الجافه :ا(لكميه دي تعطي 4اكواب من خليط كيك )
2 ½ كوب من دقيق جميع الأغراض
½ كوب من مسحوق الحليب مجفف
1 1/4 أكواب من السكر الناعم الابيض
1و1/2ملعقه كبيره من بيكنج بودر
½ ملعقة صغيرة من الملح
1ملعقه صغيره من مسحوق بودره الفانيلا 
المكونات السائله لعمل الكيك :
3 بيضات+1ملعقه كبيره من الفانيلا 
1 ¼ أكواب من الحليب أو الماء (يمكن استخدام الحليب لأنه يجعل الكيك ليها طعم  اكتر)
½ كوب من الزبدة الذائبة أوزيت دوار الشمس  (يمكن استخدام الزبده المذابه لانه يعطي للكيك دسم وطعم )
لمكونات خليط المكونات الجافه للكيك :
في وعاء نضع المكونات الجافه معا وتخلط جيدا ثم وضعها في برطمان محكم الغلق 
ويمكن الاحتفاظ بهذا الخليط لمده شهرين ويفضل عند عمله مضاعفه الخليط ثلاث اضعاف الكميه وتخزنها حتي يمكن عمل كيك في اي وقت 
لعمل كيك الفانيلا :
في وعاء كبير يضاف 4اكواب من خليط الكيك الفانيلا 
في طريقتين اما في وعاء اخر نضع البيض الفانيلا الماء او(الحليب) الزيت او (زبده مذابه )وتقلب معا جيدا حتي تختلط ثم نضع خليط المكونات الجافه مره واحده متقلب بس مجرد خلط (واهم حاجه عدم التقليب كتير ) ثم تصب في الصينيه 
او الطريقة الاخري ان نضع المكونات الجافه في وعاء كبير ونعمل حفره في منتصف الخليط ونضع البيض والزيت او (الزبده المذابه ) والماءاو (الحليب ) الفانيلا وتقلب معا والتوقف عن التقليب بمجرد خلط المكونات (اهم حاجه عدم التقليب كتير )ثم تصب في صينيه وتوضع في الفرن علي حرارة 180درجه لمده 35دقيقه او حتي تخرج الخله من منتصف كيك نظيفه 
ملحوظه :ممكن وضعها في صينيه مستطيله او في اكواب الكب كيك وتعمل 24واحده 

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP