السبت، 5 فبراير 2011

طريقة عمل كيك الجزر برنامج كل بلد اكله

طريقة عمل كيك الجزر 
المكونات 

200 ج ذبدة – 150 ج سكر – 5صفار بيض – 100 ج حليب
250 ج دقيق – 20 ج بيكنج بودر – 300 ج جزر مبشور – 20 ج قرفة – 150 ج بندق
7 بياض بيض – 100 ج سكر – كريمة اوبير – فندان
الطريقة
اضع الدقيق فى طبق واضع عليه القرفة والبيكنج بودر والجزر المبشور والبندق و2 ليمونة مبشورين واخلطهم مع بعض كويس بالمعلقة
نضع الذبدة والسكر فى الخلاط لحد مايتجانسوا
اضع صفار البيض + 100 ج حليب واخلطهم بالمضرب السلك ثم اضعهم على مقدار الذبدة بالسكر بالراحه جدا لحد مايتجانسوا ثم انزل بخليط الدقيق مع التقليب بالراحه
نعمل المارينج بنفس الطريقة السابقة ببياض البيض وننزل بالراحه بالسكر البودرة ثم ننزل بالمارينج على الخليط مع التقليب بالراحه من تحت لفوق بالراحه خالص وكويس جدا ثم نضع الخليط فى القالب لحد 2/3 بس ونضعه فى الفرن ويكون شغال من الاول على 170 حرارة ولمدة 35 دقيقة وبعد ماتطلع وتبرد نمسحها بالكريم اوبير ثم انزل بالفندان ثم اضع فتافيت الكيك على الاجناب واعمل على الوش مثلثات واضع وحدات عين جمل سليمة












مصدر

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP