طريقة عمل الكيكة الاسفنجية(برامج كل بلد اكلة )
طريقة عمل الكيكة الاسفنجية
المقدار دة يعمل صينيتين واحدة مقاس 24 وصينية مقاس 17
الاسبونج كيك
10 بيضات – 1 و 1/2 كوب سكر – م محسن دقيق كيك – 2 كوب الا 1/4 دقيق – 1/2 باكو بيكنج بودر – باكو فانيليا
الكيكة الاسفنجية بالشيكولاتة
10 بيضات – 1 و 1/2 كوب سكر – م محسن دقيق كيك – 1 و 1/2 كوب دقيق – 1/4 كوب كاكاو – 1/2 باكو بيكنج بودر – باكو فانيليا
الطريقة
نضع البيض والسكر والفانيليا فى الخلاط على اول سرعه لحد ما السكر يدوب ثم نعلى السرعه لحد ما العجينة ترتفع وتتقل ثم نطفى الخلاط ونضع البيكنج بودر على الدقيق ونبتدى نضع الدقيق شوية شوية على العجينة ونقلب من تحت لفوق بالراحه بمعلقة بلاستيك او خشب ثم ندهن الصينية بالذبدة ونضع العجينة وندخلها الفرن فى الرف المتوسط على د 160 لمدة نص ساعه
ملحوظة
لازم يكون الفرن شغال قبل الخبز بنص ساعه
لازم يكون الخلاط ناشف تماما ومفهوش اى اثار للماء
لازم ماتفتحيش الفرن فى النص ساعه الاولى
المقدار دة يعمل صينيتين واحدة مقاس 24 وصينية مقاس 17
الاسبونج كيك
10 بيضات – 1 و 1/2 كوب سكر – م محسن دقيق كيك – 2 كوب الا 1/4 دقيق – 1/2 باكو بيكنج بودر – باكو فانيليا
الكيكة الاسفنجية بالشيكولاتة
10 بيضات – 1 و 1/2 كوب سكر – م محسن دقيق كيك – 1 و 1/2 كوب دقيق – 1/4 كوب كاكاو – 1/2 باكو بيكنج بودر – باكو فانيليا
الطريقة
نضع البيض والسكر والفانيليا فى الخلاط على اول سرعه لحد ما السكر يدوب ثم نعلى السرعه لحد ما العجينة ترتفع وتتقل ثم نطفى الخلاط ونضع البيكنج بودر على الدقيق ونبتدى نضع الدقيق شوية شوية على العجينة ونقلب من تحت لفوق بالراحه بمعلقة بلاستيك او خشب ثم ندهن الصينية بالذبدة ونضع العجينة وندخلها الفرن فى الرف المتوسط على د 160 لمدة نص ساعه
ملحوظة
لازم يكون الفرن شغال قبل الخبز بنص ساعه
لازم يكون الخلاط ناشف تماما ومفهوش اى اثار للماء
لازم ماتفتحيش الفرن فى النص ساعه الاولى
مصدر
1 ملاحظات:
الكيكه تحفه وانا جربتها بجد جميله جدا
إرسال تعليق