طريقة عمل مكرونة بالبشاميل (برنامج كل بلد اكلة )
مكرونة بالبشاميل
المكونات
500 ج مكرونة قلم مسلوقة – 2 م زيت – ملح
بشاميل
1/4 كوب دقيق – 2 كوب حليب – 2 م سمنة – ملح وفلفل -0 بيضة – 1/2 كوب جبنة مبشورة
صوص بولونيز
1/4 ك لحمة مفرومة – بصلة ناعمة – 2 فص ثوم – 1/2 كوب صوص طماطم – ملح وفلفل – قطعه جزرة مبشورة
الطريقة
نعمل البشاميل ونسلق المكرونة ونعمل صوص البولونيز
ندهن صينية بزيت او سمن ونضع نص كمية المكرونة ونضع عليها 3 م بشاميل ثم نضع اللحمة المغصجة بالصلصة ثم نضع باقى كمية المكرونة ثم نضع طبقة بشاميل ثم نضع الجبنة المبشورة وندخلها الفرن لحد ما الجبنة تسيح وتاخد لون ذهبى
المكونات
500 ج مكرونة قلم مسلوقة – 2 م زيت – ملح
بشاميل
1/4 كوب دقيق – 2 كوب حليب – 2 م سمنة – ملح وفلفل -0 بيضة – 1/2 كوب جبنة مبشورة
صوص بولونيز
1/4 ك لحمة مفرومة – بصلة ناعمة – 2 فص ثوم – 1/2 كوب صوص طماطم – ملح وفلفل – قطعه جزرة مبشورة
الطريقة
نعمل البشاميل ونسلق المكرونة ونعمل صوص البولونيز
ندهن صينية بزيت او سمن ونضع نص كمية المكرونة ونضع عليها 3 م بشاميل ثم نضع اللحمة المغصجة بالصلصة ثم نضع باقى كمية المكرونة ثم نضع طبقة بشاميل ثم نضع الجبنة المبشورة وندخلها الفرن لحد ما الجبنة تسيح وتاخد لون ذهبى
مصدر
0 ملاحظات:
إرسال تعليق