طريقة عمل كبده وقلب بالدقه والثوم والخضار
طريقة عمل كبده وقلب بالدقه والثوم والخضار
200جرام كبده جاموسي مقطعه
200جرام قلب مقطع الي مكعبات
1/4كوب ثوم مهروس
ليمون شرائح
3فلفل اخضره مقطع الي مكعبات
2بصله مقطعه الي شرائح
سمن او زيت
طريقة عمل
في مقلاه نضع السمن او الزيت حتي تسخن ثم نصف كميه الثوم و3شرائح من الليمون ة1ملعقه صغيره كزبره ناشفه وتقلب حتي تتطلع ريحه ثم نضع القلب وتقلب حتي يتغير لونها ونستمر في التقليب حتي القلب يصبح نصف تسويه ثم يرفع من النار ويوضع جانبا
في نفس المقلاه نضع السمن الثوم الكزبره والليمون وتقلب ثم تطلع ريحه ثم الكبده وتقلب حتي يتغير لونها لو ما يتغير لونها نضع القلب ويقلب معا حتي يختلطوا ونضع التوابل كزبره ناشفه وكمون فلفل اسود ملح ويقلب ثم نضع خليط الخضار وتقلب معا حتي يختلطوا والخضار يذبل تماما ثم يرفع من النار ويوضع في اطباق التقديم
0 ملاحظات:
إرسال تعليق