طريقة عمل اللحمه البارده (التربياكوا) اسهل وصفه اجمل صوص بني بالخضار المشكل البسيط
طريقة عمل اللحمه البارده (التربياكوا) اسهل وصفه اجمل صوص بالخضار المشكل
البسيط
عرق روستوا (تربيانكوا )وزن 1كيلو +فصوص ثوم سليم
زيت زيتون للتحمير او زيت عادي
لسلق الروستو وعمل الصوص البني :شرائح بصل حوالي 1بصل كبير حوالي 1و1/2كوب
و1جزر مقطع الي قطع حوالي 3/4كوب وكرفس لو موجود ورق لاوري ليمون مجفف
روز ماري طازج او مجفف وفروم زعتر طازج او مجفف 2كوب من الماء
1ملعقه كبيره دقيق
لعمل الخضار :بطاطس صغيره مقطعه ال نصفين حوالي نصف كيلو
4من جزر مقطع +1بصل صغيره مقطعه الي نصفين
طريقه عمل :باستخدام السكين نعمل فتحات في العرق ثم نضع الثوم السليم من جميع الجهات ثم ترش بالملح والفلفل الاسود من جميع الجهات في نفس الوقت في مقلاه علي حرارة عاليه نضع الزيت حتي يسخن جامد ثم نشوح العرق من جميع الجهات مع التقليب بعد ان ياخذ اللون الذهبي من جميع الجهات ثم يرفع من النار نخفض درجه الحرارة ونضع شرائح البصل والجزر والكرفس والزعتر والروزماري واللورق اللوري والليمون المخفف وتقلب معا حتي البصل يذبل ثم نضع الدقيق ويقلب حتي يختلط جيدا ثم نضع حوالي 1كوب من الماء ويقلب ويترك حتي يغلي ثم نضع اللحم تاني في الحله وتغطي وتترك علي حرارة منخفضه وتغطي وتترك حوالي 2ونصف ساعه وكل 30دقيقه نرفع الغطاء وتقلب بعد ما تستوي اللحم ترفع اللحم من النار وتغطي بورق من الالمونيوم وتترك في فرن دافي في اثناء ذلك
لعمل الخضار مع الصوص البني : نرفع الحله اللي فيها البصل والجزر ونصفي الصوص في مصفاه ثم نرجع الصوص اللي طلع منها في المقلاه مره اخري وعلي حرارة متوسطه نضع قطع البصل والجزر والبطاطس وتتبل لالملح والفلفل الاسود وتوابل البيتزاء وتغطي وتترك لمده 20دفيفه او الي ان تستوي الجزر والبطاطس
للتقديم :نقطع العلرق الي شرائح ثم ترص في الطبق ثم نضع الخضار بعد ان نصفيه باستخدام المقصوصه ويرص بجانب الللحم وثم يصب الصوص البني فوق اللحم ويقدم فورا
0 ملاحظات:
إرسال تعليق