الاثنين، 27 سبتمبر 2021

طريقة عمل البط المحشي بخلطه الارز بدون سلق في الفرن

 طريقة عمل البط المحشي بخلطه الارز بدون سلق في الفرن 






المكونات 


1بطه حوالي (1/2و2تكون) صغيره في السن (حتي لا تاخذ الكثير في الوقت في التسويه)

1بصله صغيره مفرومه 

2كوب من الارز المصري المغسول المصفي +1/2كوب من الماء الساخن 

3ملاعق من اي نوع من المكسرات ويمكن استعمال الزبيب فقط  (اختياري )

زبده وزيت او سمن 

ملح فلفل اسود قرفه بودره 

لدهن الوش البط 

2ملعقه من الطماطم المسبكه او ممكن استعمال معجون الطماطم 

2ملعقه كبيره زيت 

ملح فلفل اسود كمون والتوابل حسب الرغبه 

1كيس حراري مقاس كبير 

طريقة عمل 

في حله نضع السمن ونحمر المكسرات ووتصفي وتوضع جانبا في نفس الحله نضع البصل المفروم ويقلب حتي يزبل نضع الارز ويقلب حتي ينشف تماما من الماء ويتبل بالملح والفلفل الاسود والقرفه 

ثم يوضع الماء ويغلي ثم تخفض الحرارة حتي الارز يكون نضف سواء ثم يرفع من النار 

نجيب البطه بعد ما تغسل كويس ونشفها كويس من جوه وبره نرش من الداخل بالفلفل الاسود والقرفه ثم نضع الارز ونترك مسافه (بحيث عندما ندخل ايدينا يكون في فراغبين الارز والصدر البط  لان الارز هيزيد فلازم نسيب مسافه يزيد فيها ثم نغلق عليها باستخدام خله اسنان )

نسخن الفرن علي حرارة 190درجه في طبق نضع الطماطم والزيت والملح والفلفل الاسود والتوابل حسب الرغبه ويقلب جيدا ويدهن وش البط جيدا من جميع الجهات ثم يوضع في كيشس حراري ويغلق عليه مع عمل فتحات حوالي 5فتحات من فوق علشان البخار ثم يوضع في صينيه ذات حواف مرتفعه ونضع ماء ساخن بيغلي حوالي 1لتر من الماء ثم توضع في الفرن المسخن مسبقا حتي تحمر البط ويستوي حوالي حوالي 2ساعه ثم ترفع من الفرن ونشيل البط من الكيس خلي بالكم الكيس سخن ونكون سوانا باقي الارز ويوضع تحت البط ويوضع البط فوق الارز المستوي ويمكن ان يزين بالمكسرات محمره او زبيب حسب المتوفر عندك ونضع البط ويقطع عند التقديم 

ملحوظه :

يمكن وضع مع كبد والقلب البط بعد ان يقطعهوا الي قطع صغيره يحمروا في السمن ثم يوضع البصل ونستمر في التحمر لغايه لما البصل يدبل ثم نضع الارز ونكمل الوصفه مثل السابق 


0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP