الثلاثاء، 27 يوليو 2021

طريقة عمل سمك بوري بالرده علي الصاج

 طريقة عمل سمك بوري بالرده علي الصاج 



خلطه حشو السمك البوري 

4سمك بوري (اسمك اللي في الفيديو حجمه كبيره علشان كدا كنت مكتره في الكميه الحشو 

12فص ثوم مهروس +قطعه من الجنزبيل الطازجه

1/2كوب من الكزبره الطازجه 

بصل مقطع الي قطع حوالي 2بصله متوسطه الحجم 

3فلفل اخضر +قرن فلفل احمر حار 

3طماطم مقطعه قطع 

عود كرفس (اختياري )

ملح +فلفل اسود +كمون +كزبره +توابل سمك 

رده ناعمه 

للدقه او الصلصه اللي هنسقي السمك بيها بعد السواء 

12 فص ثوم مهروس 

قشر ليمون من 7ليمون +عصير الليمون 

كزبره خضره حوالي 1/2كوب 

3من الطماطم المقطعه 

فلفل اخضر +قرن فلفل احمر حار 

عود كرفس +قطعه من الجنزبيل الطازج (اختياري )

1/4كوب من الخل او حسب ما يكون الخليط لين معاكي 

ملح فلفل اسود كمون كزبره ناشفه 

طريقةعمل 

لعمل حشو السمك 

بعد غسل السمك جيدا يوضع في مصفاه ويترك حتي نعمل الحشو 

في الكبه او محضره الطعام كل المكونات معا وتهرس هرس خشن قليلا ثم تتبل بالملح والفلفل الاسود كمون وكزبره (والتوابل حسب الرغبه )ثم نحشي بها بطن السمك جيدا علي صينيه نفرش الرده ونضع فوقها السمك ونغطي السمك جيدا بالرده مع الضعط جيدا ثم 

نحضر صاجه علي النار عاليه وعندما تسخن نضع السمك حتي يحمر ويترك حتي يحمر اهم حاجه متقبيش كل شويه حتي السمك مش يتفتت منك وكل ما يتحمر جنب يقلب علي الجهه الاخري حتي يحمر كل الجوانب ثم ترفع السمك في طيق عميق قليلا ويصب عليه الدقه والسمك ساخن اما يقدم في نفس الطبق او يرفع برفق ويوضع علي فرش كرفس او كزبره خضرا ويقدم فورا 





0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP