طريقة عمل سمك بوري بالرده علي الصاج
طريقة عمل سمك بوري بالرده علي الصاج
خلطه حشو السمك البوري
4سمك بوري (اسمك اللي في الفيديو حجمه كبيره علشان كدا كنت مكتره في الكميه الحشو
12فص ثوم مهروس +قطعه من الجنزبيل الطازجه
1/2كوب من الكزبره الطازجه
بصل مقطع الي قطع حوالي 2بصله متوسطه الحجم
3فلفل اخضر +قرن فلفل احمر حار
3طماطم مقطعه قطع
عود كرفس (اختياري )
ملح +فلفل اسود +كمون +كزبره +توابل سمك
رده ناعمه
للدقه او الصلصه اللي هنسقي السمك بيها بعد السواء
12 فص ثوم مهروس
قشر ليمون من 7ليمون +عصير الليمون
كزبره خضره حوالي 1/2كوب
3من الطماطم المقطعه
فلفل اخضر +قرن فلفل احمر حار
عود كرفس +قطعه من الجنزبيل الطازج (اختياري )
1/4كوب من الخل او حسب ما يكون الخليط لين معاكي
ملح فلفل اسود كمون كزبره ناشفه
طريقةعمل
لعمل حشو السمك
بعد غسل السمك جيدا يوضع في مصفاه ويترك حتي نعمل الحشو
في الكبه او محضره الطعام كل المكونات معا وتهرس هرس خشن قليلا ثم تتبل بالملح والفلفل الاسود كمون وكزبره (والتوابل حسب الرغبه )ثم نحشي بها بطن السمك جيدا علي صينيه نفرش الرده ونضع فوقها السمك ونغطي السمك جيدا بالرده مع الضعط جيدا ثم
نحضر صاجه علي النار عاليه وعندما تسخن نضع السمك حتي يحمر ويترك حتي يحمر اهم حاجه متقبيش كل شويه حتي السمك مش يتفتت منك وكل ما يتحمر جنب يقلب علي الجهه الاخري حتي يحمر كل الجوانب ثم ترفع السمك في طيق عميق قليلا ويصب عليه الدقه والسمك ساخن اما يقدم في نفس الطبق او يرفع برفق ويوضع علي فرش كرفس او كزبره خضرا ويقدم فورا
0 ملاحظات:
إرسال تعليق