الاثنين، 5 يوليو 2021

طريقة عمل كيك الجزر بكريمه الجبن

 طريقة عمل كيك الجزر بكريمه الجبن 





المكونات

110 جرام جزر

2 بيضة (100-110 جرام)

110 جرام سكر بني

90 جرام زيت 

105 جرام دقيق الكيك

2 جرام قرفة مطحونة

4 جرام بيكنج بودر

4 جرام صودا الخبز

40 غ جوز

(كريم)

135 جرام جبنة كريمية

100 جرام كريمة طازجة

35 جرام سكر

3 جرام عصير ليمون

(مرزبانية)

50 جرام لوز مطحون

25 جرام سكر بودرة

9 جرام بياض بيض 

ملون طعام برتقالي وأخضر

طريقة عمل 

يسخن الفرن علي حرارة 180درجع في صينيه مربعه حجمها 16سم تفرش بورق الخبز 

في وعاء نضع البيض والسكر والفانيلا ونقطه من عصير الليمون وتخفق باستخدام المضرب البيض علي سرعه عاليه لمده 5دقائق حتي يصبح الخليط هش وفاتح اللون وسميك ثم يضاف الزيت وباستخدام الاسبتيوله او المخفقه اليدويه تقلب بخفه حتي يختلط المكونات معا جيدا ثم في وعاء 

نضع الدقيق والقرفه والبودر والصودا ويقلب معا ثم ينخل الخليط الدقيق علي خليط البيض ويقلب بالاسبتيوله او المخفقه اليدويه برفق حتي تختلط معا والخليط يكون ناعم ثم يضاف الجزر والجوز المفروم خشن ويقلب برفق حتي المكونات تختلط تماما ثم يصب في الصينيه وتدخل الفرن المسخن مسبقا لمده 40دقيقه او حتي الخله تخرج منها نظيفه تخرج من الفرن وتترك لتبرد لمده 5دقائق ثم تقلب علي السلك ونشيل ورق الخبز وتقلب مره اخري وتترك لتبرد تماما (ويفضل وضع الكيك في الثلاجه وتزينها تاني يوم )

بعد ان تبرد تماما نحضر الكريمه الجبن :

في وعاء نضع الجبن والسكر البودره وتخفق بمضرب البيض حتي يصبح ناعم ثم نضع الكريمه السايله وعصير الليمون وتخفق حتي تتماسك جيدا ثم توضع في كيس التزيين باستخدام قمع دائري  (انا قسمت الكيك الي اربع اقسام وزينت كل قطعه بطريقة مختلفه )ممكن عدم تقطيع الكيك وتزينها بشكل واحد فقط 

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP