طريقةعمل كبده المحلات علي اوصولها
طريقة عمل كبده
المكونات
نصف كيلو من الكبده الجاموسي الطازجه
خلطه الدقه :راس ثوم مفرومه يضاف اليه نصف ملعقه من كمون نصف ملعقه من كزبره المطحونه و3ملاعق كبيره من الخل
1ليمونه مقطعه الي شرائح
2فلفل اخضر بارد كبيرممكن استعمال القرون البارده ويمكن وضع قرن حار حسب الرغبه
2ملاعق كبير من هريسه الفلفل الاحمر
1/3كوب من السمن او الزيت
طريقة عمل
في مقلاه علي النار متوسطه نضع حتي تسخن ثم يضاف السمن او الزيت ويترك حتي يسخن ثم نضع الثوم (الدقه)وشرائح الليمون وتقلب بسرعه ثم يضاف الكبده وتقلب بسرعه علي حراره متوسطه مع الاستمرار في تقليب الكبده حتي يتغير لونها جميعا نضع الملح والكمون وكزبر وتوابل العربيه (رابط في صندوق الوصف )وتقلب ثم يضاف الفلفل الاخضر والهريسه وتقلب حتي تنشف ثم يضاف حوالي 3ملاعق كبير من الخل مع التقليب المستمر لغايه لما الخل الكبده تتشربه تماما ثم ترفع من النار وتوضع في طبق التقديم وتقدم سخنه مع سلطه الطحينه والسلطه الخضراء
0 ملاحظات:
إرسال تعليق