الاثنين، 20 يوليو 2020

طاجن العكاوي بالبطاطس في الفرن

طاجن العكاوي بالبطاطس في الفرن
المكونات

عكاوى مقطعه
بطاطس مقطعه مكعبات
2 كوب طماطم معصورة ومصفاة
2 بصله مقطعه مكعبات
3-4ملعقه توم مفروم

1م/ك معجون طماطم (لو الطماطم مش حمراء )
3ملاعق كبيره من السمن او الزيت 
فلفل اخضر حار او بارد (اختياري )
توابل ( ملح فلفل ورق لورا حبهان مستكه وكمون توابل لحم وجنزبيل 

طريقة عمل 
نسخن الفرن علي حرارة 190درجه ولو العكاوي فيها دهون كتير شيليها منها لو انتي عايزه ونعسلها كويس ونسبها لغايه لما تنشف من الميه او ننشفها بمناديل مطبخ 
نقطع البطاطس الي مكعبات وتنقع في الماء البارد لحين الاستعمال 
في مقلاه كبيره وعميقه ودي هدخلها الفرن نضع السمن علي نار متوسطه ثم العكاوي وتشوح مع التقليب حتي تحمر من جميع الجهات ثم ترفع من النار ونضع البصل والثوم ويقلب مع العكاوي حتي البصل يذبل قليلا ممكن نعملها بطريقتين 
الطريقة الاولي (او العكاوي صغيرهفي العمر ومش هتاخد وقت بتلو )
بعد ان نشوح العكاوي ونضع البصل والثوم نضع عصير الطماطم وتقلب معا ومعجون الطماطم والتوابل والملح ممكن تنقل خليط العكاوي الي صينيه الفرن والفلفل الاسود ونزودها بالماء او الشوربه ونضع البطاطس المكعبات وشرائح الفلفل الاخضر وتدخل الفرن او توضع علي النار مره اخري او انتي عايزها تاخذ غلوه او تستوي 3/4سوي وبعد كدا تدخل الفرن حتي تستوي تماما 
طريقة الثانيه (لو العكاوي ممكن تاخذ سوي )
بعد ان نشوح العكاوي نضع مقدار الشوربه وتترك العكاوي علي النار حتي تستوي توضع في صينيه الفرن ونضع البصل والثوم وعصير الطماطم البطاطس والفلفل الاخضر وتوضع في الفرن حتي البطاطس تستوي تماما وتقدم مع الارز بالشعريه او الارز المفلفل او اي نوع من انواع الارز ممكن الارز المعمر الحادق او المالح 

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP