طريقه عمل بطاطس مشويه في الفرن بالثوم والروز ماري
طريقه عمل بطاطس مشويه في الفرن بالثوم والروز ماري
المكونات
كيلو من البطاطس صغيره مقطعه الي نصفين
راس من الثوم السليم دون تقشير
4ملاعق كبيره من الروزماري الطازج
خل ملعقه كبيره (اختياري )
زيت زيتون
ملح فلفل اسود
طريقة عمل
في حله نضع البطاطس ونضع الماء حتي الماء يغطي البطاطس ونضع كميه من الملح في ماء السلق وتوضع علي النار متوسطه الحرارة لمده 12دقيقه
ترفع من النار وتوضع في مصفاه حتي تنشف من الماء تماما يسخن الفرن علي حرارة 180درجه في اثناء ذلك نحضر صينيه ونضع كميه من الزيت والخل والثوم والروز ماري ونضع البطاطس وتقلب جيدا حتي تتغطا تماما ثم ترش بالملح والفلفل الاسود وتقلب وتوضع في الفرن لمده 1ساعه مع تقليب البطاطس في منتصف الوقت ثم تورفع من الفرن وتقدم مع المشاوي وصلصه المايونيز او صلصه الزبادي والخيار ولو حابه يكون الصوص حاد يكون صلصه الحاره بالطماطم وتقدم ساخنه او دافئه
المكونات
كيلو من البطاطس صغيره مقطعه الي نصفين
راس من الثوم السليم دون تقشير
4ملاعق كبيره من الروزماري الطازج
خل ملعقه كبيره (اختياري )
زيت زيتون
ملح فلفل اسود
طريقة عمل
في حله نضع البطاطس ونضع الماء حتي الماء يغطي البطاطس ونضع كميه من الملح في ماء السلق وتوضع علي النار متوسطه الحرارة لمده 12دقيقه
ترفع من النار وتوضع في مصفاه حتي تنشف من الماء تماما يسخن الفرن علي حرارة 180درجه في اثناء ذلك نحضر صينيه ونضع كميه من الزيت والخل والثوم والروز ماري ونضع البطاطس وتقلب جيدا حتي تتغطا تماما ثم ترش بالملح والفلفل الاسود وتقلب وتوضع في الفرن لمده 1ساعه مع تقليب البطاطس في منتصف الوقت ثم تورفع من الفرن وتقدم مع المشاوي وصلصه المايونيز او صلصه الزبادي والخيار ولو حابه يكون الصوص حاد يكون صلصه الحاره بالطماطم وتقدم ساخنه او دافئه
0 ملاحظات:
إرسال تعليق