بالفيديو طريقة عمل بنت الصحن علي الطريقة اليمنيه
طريقة عمل بنت الصحن
المكونات
2كوب من دقيق
1/4كوب زيت للعجن ناقص منه (1ملعقة صغيره)
1/8ملعقة صغيره من الخميره
1/4ملعقة صغيره ملح
1كوب من الماء (تقسم الي نصفين )
1بيضة +فانيلا
1/4ملعقة صغيره حبه البركه (اختياري)
للفرد
1/4 كوب من دقيق للفرد
1/3كوب من الزيت علي سمن سايح
للوجه
1ملعقة صغيرة حبه البركه
نصف بيضه +فانيلا
طريقة عمل
تدهن صينية بالسمن وترش بالدقيق
في وعاء نضع البيضه والفانيلا وتقلب الي ان تختلط ثم نضع الملح وحبه البركه وتقلب ثم ونضيف الزيت و(1/2كوب من الماء )وتقلب والخميرة ثم نضيف الدقيق مره واحد تعجن الي ان تتكون عجين ثم ضع حوالي 2ملاعق كبيرة من الميه وتعجن الي ان يختفي الميه ووهكذا الي ان تنتهي كميه الميه مع ترك حوالي 2ملعقة كبيره من الميه لتغطيه العجين وتغطي وتترك لترتاح لمده 5دقائق ثم تعجن مره اخري لمده حوالي 5الي 8دقائق ثم تغطي وتترك لترتاح لمده 5دقائق اخري ترش علي سطح العمل 1/4كوب من الدقيق
ندهن ايدينا بالخليط الزيت والسمن ثم نقطعها الي كور بحجم اليوسفي وتوضع علي الدقيق الي ان تنتهي الكميه ثم نبتدي باول كوره عملنها (بمعني عن نبدا بالفرد اول كوره عملنها) ثم نبطتطها شوي مع الضغط جيدا علي الاطراف (حتي لا تصبح سميكه ) وتكون سميكه من الوسط (وتغطي حتي لا تنشف ) وتترك لترتاح لمده 2الي 3 دقائق
اما ان تفرد باليد بس لازم تكون رفيعه جدا عند الفرد او يمكن ان تفرد شوي بالنشابه ثم توضع في وسط الصينيه ونبلل الايدي باخليط الزيت والسمن (حتي لا تلتصق باليد) ونبدا نشد الاطراف الي احرف الصينيه الي ان تفرد كلها وتغطي الصينيه ثم ترش بخليط السمن والزيت وهكذا الي ان تنتهي والكور مع رش علي الوش بين كل طبقة والاخري
ثم ترش علي اخر طبقة خليط من الزيت والسمن ثم في وعاء صغير نضع البيضه مع الفانيلا وتوضع علي الوش ثم ترش حبه البركه
ثم تترك ترتاح لمده 5الي 10دقائق ثم توضع في الفرن علي حرارة 220درجه من تحت الي ان تحمر ثم توضع تحت الشوايه الي ان تصبح لونها ذهبي وتقدم مع العسل
ملحوظه
كل ما نعجن العجينه كتير كل ما كون احسن
لو عايزه العجينه متماسكه لا تضعي عليها كل كميه الميه
مفيش مشلكه لو حصل فيها ثقوب لانك سوف تضعي كلهيا باقي الطبقات
المكونات
2كوب من دقيق
1/4كوب زيت للعجن ناقص منه (1ملعقة صغيره)
1/8ملعقة صغيره من الخميره
1/4ملعقة صغيره ملح
1كوب من الماء (تقسم الي نصفين )
1بيضة +فانيلا
1/4ملعقة صغيره حبه البركه (اختياري)
للفرد
1/4 كوب من دقيق للفرد
1/3كوب من الزيت علي سمن سايح
للوجه
1ملعقة صغيرة حبه البركه
نصف بيضه +فانيلا
طريقة عمل
تدهن صينية بالسمن وترش بالدقيق
في وعاء نضع البيضه والفانيلا وتقلب الي ان تختلط ثم نضع الملح وحبه البركه وتقلب ثم ونضيف الزيت و(1/2كوب من الماء )وتقلب والخميرة ثم نضيف الدقيق مره واحد تعجن الي ان تتكون عجين ثم ضع حوالي 2ملاعق كبيرة من الميه وتعجن الي ان يختفي الميه ووهكذا الي ان تنتهي كميه الميه مع ترك حوالي 2ملعقة كبيره من الميه لتغطيه العجين وتغطي وتترك لترتاح لمده 5دقائق ثم تعجن مره اخري لمده حوالي 5الي 8دقائق ثم تغطي وتترك لترتاح لمده 5دقائق اخري ترش علي سطح العمل 1/4كوب من الدقيق
ندهن ايدينا بالخليط الزيت والسمن ثم نقطعها الي كور بحجم اليوسفي وتوضع علي الدقيق الي ان تنتهي الكميه ثم نبتدي باول كوره عملنها (بمعني عن نبدا بالفرد اول كوره عملنها) ثم نبطتطها شوي مع الضغط جيدا علي الاطراف (حتي لا تصبح سميكه ) وتكون سميكه من الوسط (وتغطي حتي لا تنشف ) وتترك لترتاح لمده 2الي 3 دقائق
اما ان تفرد باليد بس لازم تكون رفيعه جدا عند الفرد او يمكن ان تفرد شوي بالنشابه ثم توضع في وسط الصينيه ونبلل الايدي باخليط الزيت والسمن (حتي لا تلتصق باليد) ونبدا نشد الاطراف الي احرف الصينيه الي ان تفرد كلها وتغطي الصينيه ثم ترش بخليط السمن والزيت وهكذا الي ان تنتهي والكور مع رش علي الوش بين كل طبقة والاخري
ثم ترش علي اخر طبقة خليط من الزيت والسمن ثم في وعاء صغير نضع البيضه مع الفانيلا وتوضع علي الوش ثم ترش حبه البركه
ثم تترك ترتاح لمده 5الي 10دقائق ثم توضع في الفرن علي حرارة 220درجه من تحت الي ان تحمر ثم توضع تحت الشوايه الي ان تصبح لونها ذهبي وتقدم مع العسل
ملحوظه
كل ما نعجن العجينه كتير كل ما كون احسن
لو عايزه العجينه متماسكه لا تضعي عليها كل كميه الميه
مفيش مشلكه لو حصل فيها ثقوب لانك سوف تضعي كلهيا باقي الطبقات
1 ملاحظات:
مطعم انا اليمن مدينة الرحاب السوق الشرقي - القاهرة الجديدة
https://yemenehouse.com/
إرسال تعليق