طريقة عمل الكريم الباستيري في البيت خطوة خطوة
طريقة عمل الكريم الباستيري في البيت خطوة خطوة
الكريم باستير دى كريمة انجليزى اصلا لكن استخدامتها كتير فى المطبخ الفرنسى لانه مشهور اكتر بالتارت والمعجنات الحلوة
كمان الكريم باستيرى ليه اكتر من طريقه مش بس طريقه دى
فى منه بيتعمل على نار هاديه جدا بس دى اسهل كتير عشان مش يكلكع ويبوظ بالذات للمبتدئين
المقادير دى ممكن تزيد حسب الطلب طبعا دى بتبقى نسبه وتناسب حسب الحاجه
المقادير
4صفار بيض ---كوب سكر ناعم
فانيليا --2
نصف لتر لبن
زره ملح
ربع كوب دقيق او ممكن نشا او كورن فلور
طريقة عمل
اللبن والسكر على النار وزره الملح-----مش كل السكر نصفه بس
وفى الوقت ده فى وعاء عميق نضرب الصفار مع السكر بمضرب سلك كويس الغايه لونه ما يتغير ونضيف ببطء الدقيق وكل ده واحنا بنضرب بالمضرب
او بمعلقه خشب ونضيف اللبن المغلى ونضرب كويس وبسرعه
بعد كده ممكن نصفيه فى وعاء اخر حتى يبرد ونلف الوعاء بالبلاستيك او ممكن نحط قطعه زبده على الوش عشان مش يعمل وش ولا ينشف
ودى خطوات مصوره
مصدر
0 ملاحظات:
إرسال تعليق