الثلاثاء، 15 يونيو 2010

طريقة عمل الكرواسان من كل بلد اكله


طريقة عمل الكرواسان

المكونات
كيلو دقيق – 15 ج خميرة ( م ك ) – 10 ج محسن مخبوزات ( 1/2 م ) – 80 ج سكر ( 1/4 كوب ) – 50 ج لبن بودرة ( 1/4 كوب ) – 50 ج ذبدة ( 1/4 كوب ) – 530 ج ماء مثلج ( 2 و 1/2 كوب ) – 20 ج ملح ( م ص ) – 500 ج بلوك ذبدة



جبنة اسطمبولى – زعتر – اصابع شيكولاتة


الطريقة


اضع الدقيق والخميرة فى العجانه ونخلطهم على سرعه بطيئة لمدة 3 دقائق + اللبن البودرة + المحسن + السكر


ثم نبدء فى اضافة الماء واحدة واحدة ونضع الذبدة قطعه قطعه صغيرة


لحد ما العجينة تتلم وتسيب جدار الخلاط ثم اضع اخر حاجة الملح مع تعليه السرعه لمدة 4 دقائق اشيلها من الخلاط واغطيها ببلاستيك واتركها فى مكان دافىء لمدة عشر دقايق


ارش دقيق وابدء ابطط العجينة بايدى وافردها بالنشابة بالطول والعرض واضع بلوك زبدة فى منتصف العجينة (تكون طرية)ثم اقفل العجينة من الجانبين اللى بالطول ثم اقفل من الجانبين اللى بالعرض


(ملاحظة ضرورية/ لازم تشيلى بالفرشاة اى دقيق موجود على العجينة تماما قبل ما تقفليها )


اضع العجينة فى بلاستيك وادخلها التلاجة لمدة ساعتين وبعدين نطلعها ونكرر العملية


ارش دقيق وابدء ابطط العجينة بايدى وافردها بالنشابة بالطول والعرض ثم اقفل العجينة من الجانبين اللى بالطول ثم اقفل من الجانبين اللى بالعرض 4مرات بنفس الطريقة وفى المرة الخامسة


نبدء خلاص فى تشكيل العجينة ةنفردها ونقطعها مثلثات ونبرم كل مثلث او نضع الحشو على الطرف ونبرمها وممكن وضع شوية زعتر على الوش او نقطعها مربعات ونلف كل طرف على هيئة مروحة ونضع فى النص باسترى او نقطعها مستطيل ونلفه علشان تطلع دانش او نضع على طرف كل مربع صباع من الشيكولاتة ونلف لفه ثم نضع صباع شيكولاتة تانى ونلفها كلها ونتركهم يخمروا لمدة نص ساعه ونخبزهم على 190 د لمدة 25 دقيقة
 


















مصدر

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP