الاثنين، 29 نوفمبر 2021

طريقة عمل معجنات العقده محشيه بالجبنه هش زي الملبن

 طريقة عمل معجنات العقده محشيه بالجبنه هش زي الملبن 






المكونات 

1كوب حليب دافيء 

1كوب ماء دافيء 

1كوب من الزيت 

3بيض +1ملعقه صغيره من الخل 

4ملاعق سكر 

1ملعقه صغيره من الملح 

1ملعقه كبيره من الخميره 

6الي 7اكواب من الدقيق 

للحشو :جبنه موتزاريلا -جبنه بيضاء 

للدهن بيضه كامله او صفاربيضه +نقطه من الخل -1ملعقه كبيره من الشيره او الشربات 

للوش :سمسم وحبه البركه 

طريقة عمل 

في وعاء المكسر او وعاء عادي نضع الحليب ماء  والسكر ولخميره وتقلب والزيت البيض والخل ووالملح وتقلب معا ثم نضع الدقيق حبه حبه مع العجن حتي تتكون عجين ناعمه وطريه ولا تلتصق باليد ثم ترفع من الوعاء وتشكل كره وتغطي بقطعه من البلاستيك نايلون وتترك في مكان تتخممر فيه لمده 1ساعه بعد التخمير ترفع من الوعاء وتعجن قليلا ثم تقسم الي قسمين كل قسم يشكل اسطوانه ويقطع الي قطع وكل قطعه تشكل كره وترص في صينيه ونستمر في التشكيل كرات حتي تنتهي الكميه تغطي وتترك لترتاح لمده 5الي 10دقائق بعد ان ترتاح ناخذ او قطعه وعلي سطح مدهون بالقليل من الزيت تفرد العجين عي شكل بيضوي ونضع داخلها اما جبنه موتزاريلا مع جبنه بسيضاء او اي حشو ترغبي فيه وتغلق وتفرد قليلا براحه اليد ثم تلف وتخرج طرف من وسط الدائره (انظرالي الفيديو امشاهده لطريقة بوضوح )وتغلق الحروف جيدا وترص في الصينيه ونستمر في تشكيل العجين حتي تنتهي الكميه كلها وتترك في مكان تتخمر فيه لمده 10دقائق في اثناء التخمير العجين نشغل الفرن علي حرارة 180- 190درجه بعد تخمير العجين تدهن بخليط البيض وترش بالسمسم وحبه البركه وتدخل الفرن حتي تاخذ اللون الذهبي من كلا جانبي ثم ترفع من الفرن وتترك لتبرد تماما ثم تقدم 



الأربعاء، 24 نوفمبر 2021

طريقة عمل لحم مشوي في الصينيه

طريقة عمل لحم مشوي في الصينيه 



المكونات 

1كيلو من الحم ضاني او لحم روزبيف شرائح او قطع او دجاج 

للتبيله :3طماطم +1بصله متوسطه +5فصوص ثوم

2فلفل احمر بلدي +1فلفل اخضر بلدي حار او بارد 

2ملعقه كبيره من هريسه الشطه 

5ملاعق كبيره من الخل 

4ملاعق كبيره صويا صوص 

2ملاعق دبس الرمان 

2ملاعق كبيره من الزبادي او الكريمه الطبخ 

2ملاعق كبيره عصير ليمون 

4ملاعق من الزيت 

للتوابل (ملح -فلفل اسود -توابل عربيه -روز ماري مطحون -زعتر بودره -فلفل احمر حلو بودره التوابل حسب الرغبه )

طريقة عمل 

في خلاط الطماطم نضع الفلفل الاحمر والبصل والثوم والفلفل الاخضر والخل والصويا صوص ودبس الرمان والزبادي وتهرس حتي تصبح ناعمه ثم تقلب معاها هريسه الشطه وعصير الليمون والتوابل وتقلب معا ثم اخيرا نضع الزيت 

توضع الخليط فوق اللحمه وتقلب جيدا وتترك التتبيله علي اللحمه لمده لا تقل عن 2ساعه ويفضل طوال الليل 

تسخن الفرن علي حرارة 180درجه 

في صينيه مفرومشه بورق من الالمونيوم ترص اللحمه في الصينيه وتغطي بورقه من الالمونيوم جيدا ثم توضع في الفرن المسخن مسبقا وتدخل الفرن لمده 1ساعه لو اللحمه صغيره في السن لو اللحمه كبيره هتاخذ 2ساعه او زياده بعد ما تستوي اللحمه تماما تخرج من الفرن ترفع الورقه من علي اللحمه وتدخل الفرن حتي تحمر تماما وتخرج من الفرن وتقدم مع الارز الابيض او الطويل الحبه






الاثنين، 22 نوفمبر 2021

طريقة عمل ارز وحده وحده بالشعيريه او ارز ثلاث الوان بالشعيريه

 طريقة عمل ارز وحده وحده بالشعيريه 






المكونات 
11/2من الارز المصري المغسول والمصفي جيدا 
3/2كوب من الشعيرية 
2و1/4كوب من الشوربة اللحم او الدجاج او ماء ساخن 
مكعب مرق 
ملح+القليل من الفلفل الاسود
2ملاعق كبيرة من الزبدة او  السمن مع 1ملعقة من الزيت 
طريقة عمل 
علي حرارة متوسطة في وعاء يفضل الالمونيوم يوضع السمن والزيت الي ان تسيح ثم نضع حوالي 1/3كوب مقدار الارز مع الاستمرار في التقليب حتي يصبح لونة ذهبي او يحمر ثم يوضع الشعيرية وتقلب الي ان تصبح لونها ذهبي ثم يوضع ما تبقي من الارز ويقلب الي ان ينشف ثم توضع الشوربة الساخنة والملح حسب الحاجة الية

ثم يترك علي نارعالية حتي يغلي الشوربة وتتشرب الارز (بس يكون فيه قليلا من الشوربه )ثم نهدي علية النار الي اقل شي الي ان يستوي الارز 10الي 15دقيقة ثم نهدي علية النار يعني تبقي شمعة ثم يقلب باستخدام شوكه ويرفع من النار ويغلاف في اطباق التقدم ويقدم مع الطبيخ الاحمر او الاخضر حسب الرغبه 

السبت، 20 نوفمبر 2021

طريقة عمل معجنات البيتزاء طريه وهشه بديل الساندوتشات وافطار وعشاء جميل

طريقة عمل معجنات البيتزاء طريه وهشه بديل الساندوتشات وافطار وعشاء جميل 






المكونات 

125جرام من الزبده في درجه حرارة الغرفه 

1كوب من الحليب الدافيء

1كوب من الماء الدافيء 

2ملاعق من السكر 

1م/ص ملح 

5-6اكواب من الدقيق 

للحشو :2فلفل احمر بلدي  1فلفل واخضر صغير  مقطع الي مكعبات صغيره وشرائح من الهوت دوج او السلامي وزيتون اخضر او اسود وجبنه موتزاريلا وتقلب معا 

للدهن :1 بيضه +نقطه من الخل +1ملعقه صغيره من الشربات 

طريقة عمل 

في وعاء المكسر نضع الحليب الماء والخميره والسكر ويقلب معا ثم نضيف الدقيق مع العجن حتي تتكون عجين ثم نضع الزبده وتعجن حتي تختلط معا والزبده تختفي تماما وتصبح عجين ناعمه لا تلتصق باليد ثم تغطي وتترك لترتاح لمده 1ساعه ثم تقطع الي قطع وتشكل كل قطعه الي كرات وترص في الصينيه وتغطي وتترك لترتاح حوالي 10دقائق لو الجو بارد 5في الجو الحار بعد ان ترتاح ناخذ او كره 

علي صينيه مفروشه بورق من الخبز نضع الكره وتفرد قليلا من الوسط ثم ناخذ كميه من الحشو وتوضع في المنتصف ونضغط علي الحشو بالعجينه حتي العجينه تتفرد والحشو يلتصق بالعجينه اهم حاجه متخليشهاش رفيعه خليها وسط 

ونستمر في تشكيل المعجنات حتي تنتهي الكميه ثم تترك لتخمر لمده 10الي 15دقيقه حتي تخمر في اثناء ذلك نشغل الفرن علي حراره 180درجه بعد ما العجينه تتخمر تدهن باخليط البيض وترش بالسمسم وحبه البركه وتدخل الفرن حتي تاخذ اللون الذهبي من كلا الجانبين ثم تخرج وتترك لتبرد ثم تقدم او توضع في وعاء محمك الغلق وعند التقديم تسخن في الميكروويف حسب الرغبه زيمكن تجمدها  في الفريز 

وهي مناسبه جدا للعشاء والافطار ويمكن ان تعطيها للولاد بدل الساندوتشات 

ملحوظه يمكن عند التقديم وضع علي وشها كاتشب حسب الرغبه 


يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP