الأربعاء، 30 يونيو 2021

طريقة عمل كيك البرتقال اليوميه او العاديه اللافطار

 طريقة عمل كيك البرتقال اليوميه او العاديه اللافطار 





المكونات 

4بيض

1و1/2كوب من السكر 

1كوب من عصير البرتقال 

1/2كوب من الزيت 

2و3/4كوب من الدقيق 

1م/ك من بشر البرتقال 

1م/ك من بشر الليمون 

2ملاعق صغيره (10جرام )من البيكنج بودر 

1/4ملعقه صغيره فانيلا 

طريقة عمل 

نسخن الفرن علي حرارة 180درجه تدهن الصينيه  28-30سم بالزبده وترش بالدقيق وتنفض الفائض منه 

في وعاء ننخل الدقيق مه البودر وبشر الليمون وبشر البرتقال ويقلب ويوضع جانبا 

في خلاط الطماطم او باستخدام مضرب البيض نضع البيض والسكر والفانيلا انا استخدمت مضرب البيض وخفقت لغايه لما السكر ذاب تماما نفس الطريقة او بتستخدمي خلاط الطماطم يخفق حتي السكر يذاب تماما ويتغير لون الخليط يصب الخليط في وعاء اخر ثم يضاف الي خليط البيض عصير البرتقال والزيت ويقلب باستخدام المخفقه حتي المكونات تختفي تماما ثم يضاف خليط الدقيق تدريجيا والخلط بعد كل اضافه من اضافه الدقيق حتي تنتهي كميه الدقيق والخليط يصبح ناعم وسميك بمعني يترك علامه عند رفع المخفقه ويصب في الصينيه وتدخل الفرن المسخن مسبقا لمده 40-45دقيقه او حتي الخله تخرج من منتصف الكيك نظيفه ثم تخرج من الفرن وتترك لتبرد لمده 5دقائق في الصينيه وتقلب من الصينيه وتترك لتبرد تماما ثم تقدم 

ملحوظه :

اذا كان الكيك رطبا من الداخل رغم اشقرار الوش او السطح من الخارج يغطي بقطعه من ورق الالمونيوم لاطاله مده الخبز حتي يستوي من الداخل 



السبت، 26 يونيو 2021

طريقة عمل اسهل جاتوه شكولاته بكريمه الجبنه

طريقة عمل اسهل كيك شكولاتة بكريمة الجبنة 





المكونات 
لعمل الكيك 
1 كوب  المياه
     8ملاعق كبيرة من  الزبدة، المفروم
     4 ملاعق طعام من الكاكاو، منخول
    2 كوب (150جرام ) من الدقيق
     1 ملعقة صغيرة من بيكربونات الصودا،
     11/2 كوب من السكر الناعم حوالي (220جرام )
     2 بيضة
     1/2 كوب حوالي (60مل ) لبن
     1 ملعقة الفانيليا السائلة
   لعمل كريمة الجبنة بالشكولاتة
    31/2ملاعق كبيرة من الزبدة
     1كوب كريم الجبن
     1 كوب مسحوق السكرحوالي  (160جرام )
    1/4 كوب حوالي  (25جرام ) الكاكاومنخول 


طريقة عمل
1. سخن الفرن الى 150درجه 
2. في حلة صغيرة نضع المياة والكاكاو والزبدة علي النار منخفضه وتحرك الي ان تذوب الزبدة تماما يترك ليبرد قليلا في اثناء ذلك 
تدهن 2صواني مقاس 20سم تدهن بالزبدة وترش بالكاكاو ثم تنفض الكاكاو الفائض منه
في وعاء اخر ينخل معا الدقيق والسكر والبيكربونات هيكون الخليط برد قليلا ثم  يضاف خليط الكاكاو الي خليط الدقيق ويقلب جيدا ثم يضاف البيض والفانيليا ويقلب جيدا ثم اللبن ويقلب الي ان يختلط المكونات جيدا (هيكون العجين سايللي بالكم ان الكيك مش بنفش بمعني ان نفس كمية الكيك هطحطية في الصينية بعد ما يستوي هيكون نفس المقاس )علشان كدا هيكون صعب تضعية في صينية واحدة وتقسمية من النصف بالسكين ثم تقسم العجين بالتساوي علي2من الصواني خبز ل 40-45 دقيقة أو حتى يخرج السيخ نظيف من وسط الكيك وتترك لتبرد في الصينية لمدة 5دقائق ثم تقلب وتترك لتبرد تماما علي رف السلك
3. في وقت  الكعكة تبرد نعمل الكريمة  في وعاء يخفق الزبدة والجبنة ويخفق بمضرب البيض لمدة 6الي 8دقائق او الي ان تصبح هشة وفاتحة ثم يضاف مسحوق السكر والكاكاو ويخفق لمدة 6-8دقائق الي الي ان يصبح هشة كريمي

 لعمل التزيين 
4- في طبق كبير يوضع ورق الخبز ثم اول شريحة من الكيك ثم نضع عليها الكريمة وتفرد ثم ثاني شريحة ونضع عليها الكريمة وتفرد ويمكن رشها يسكر بودرة او شرائح فاكهه وتقطع وتقدم 

ساندوتشات الدجاج علي طريقة المقاهي الكوريه

 ساندوتشات الدجاج علي طريقة المقاهي الكوريه 





المكونات الساندوتش :الكميه تعمل 4ساندوتشات 

خس كابوتشه او متوفر او ممكن استعمال الخس العادي 

شرائح طماطم 

جبنه شيدر للساندوتشات (النوع اللي مش بيذوب )

قطع استربس الدجاج مقلي حار وده اختياري الرابط في صندوق الوصف اسفل الفيديو او ممكن اي استربس بطريقه اللي تحبيها 

كرنب المخلل :

100 جرام ملفوف او كرنب بنفسجي  (4 م/ك خل ، 2 م/ك سكر ، 1/2 م/ص ملح)

انا استعملت نوعين من الصلصه صلصه علي الدجاج وصلصه علي الخبز 

صلصة علي الخبز (2 م/ك خردل حبوب كاملة - 4 م/ك مايونيز)

صوص علي دجاج ستربس (3 م/ك مايونيز ، 6 م/ك خردل بالعسل ، 2 م/ك بصل مفروم ، 2 م/ك مخلل خيار مسكر مفروم ، قليل من الفلفل الاسود )

طريقه عمل 

علي صينيه مفروشه بمناشف ورقيه نضع الطماطم وترش الطماطم بالملح والفلفل الاسود ثم تغطي بطبقه واحده من مناشف الورقيه وتوضع جانبا لحين الاستعمال 

لعمل مخلل الكرنب  السريع يقطع اكرنب الي شرائح  في طبق نضع الخل والسكر والملح ويوضع في الميكرويف لمده 1دقيقه او يمكن وضع الخليط حتي الخليط يكون سخن قيلا والسكر يذوب ثم نضع الكرنب ويقلب ويوضع جانبا لمده 30دقيقه 

لعمل صلصه التي توضع علي الخبز :في وعاء نضع المايونيز وحبوب الخردل الكامله ويقلب ويوضع جانبا 

لعمل الصلصه التي توضع علي الفراخ :مايونيز وخردل بالعسل وبصل مفروم ومخلل الخيار المسكر مفروم ناعم وقليل من الفلفل الاسود ويقلب معا جيدا 

لعمل الساندوتش :نسخن الدجاج في الميكرويف يمكن تحميص الخبز التوست حسب الرغبه 

نفرد قطعه من ورق الخبز ونضع شريحتان من خبز التوست الابيض ونضع عليهما صلصه المايونيز مه حبوب الخردل ونفرد علي التوست نضع شريحه من جبنه الشيدر الدجاج الكميه حسب الرغبه ثم صلصه التي توضع علي الدجاج ونعصر الكرنب المخلل جيدا 

وشريحتان من الطماطم والخس ونضع شريحه التوست علييهم ونضغط برفق ثم نلف ورقه الخبز جيدا مع شدها باحكام وغلقها ونلف قطعه اخري من الورقه البلاستيك عليها وكدا الساندوتش اصبح جاهز يقطع من المنتصف بالسكين ويقدم 


السبت، 19 يونيو 2021

طريقة عمل صينيه البطاطس بالفراخ والطماطم في الفرن

طريقة عمل صينيه البطاطس بالفراخ في الفرن 





المكونات 

1دجاج صغير في السن حتي لا تاخذ وقت في السواء مغسوله جيدا و مقطعه 

1كيلو من البطاطس مقطعه شرائح 
2 كوب طماطم او نصف كيلو من الطماطم  معصورة 
1 بصله متوسطه الحجم مقطعه شرائح
3-4ملعقه توم مفروم
1م/ك معجون طماطم (لو الطماطم مش حمراء )
3ملاعق كبيره من السمن او الزيت 
فلفل اخضر حار او بارد (اختياري )
توابل ( ملح فلفل  توابل الشوربه توابل اللحم وهسبلكم رابط الوصفه التوابل اسفل الفديدو  
طريقة عمل 
نسخن الفرن علي حرارة 190درجه ننشف الدجاج بمناديل مطبخ او يمكن ان توضع في المصفاه 

نقطع البطاطس اليشرائح وتنقع في الماء البارد لحين الاستعمال 
في مقلاه كبيره وعميقه ودي هدخلها الفرن نضع السمن علي نار متوسطه ثم الدجاج وترش بالملح والفلفل الاسود  وتشوح مع التقليب حتي تحمر من جميع الجهات ثم ترفع من النارحتي تاخذ اللون الذهبي من جميع الجهات ثم تفرفع المقلاه من النار وترفع الدجاج او  يمكن وضع باقي المكونات عليها نضع عصير الطماطم والبصل والثوم والفلفل الاخضر المفروم والماء او الشوربه والتوابل وتقلب  ثم ترص البطاطس ثم الدجاج وتدخل الفرن حتي البطاطس والدجاج تستوي ثم نولع الشوايه حتي نحمر الوش ثم ترفع من الفرن وتقدم ساخنه 

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP