الأحد، 13 ديسمبر 2020

طريقة عمل البصاره علي اصولها

 طريقة عمل البصاره علي اصولها



 

المكونات 

1/4كيلو فول مدشوش (اللي بنعمل بيه الطعميه ) يغسل جيدا ويمكن ان ننقعه لمده 1ساعه او ممكن لا حسب الرغبه 

بصله متوسطه الحجم مقطعه الي اربع انصاف 

4فصوص من الثوم سليم 

حزمه شبت وحزمه كزبره حزمه بقدونس مفرومه خش طبعا الكميه علي حسب درجه اللون يعني عايزها خضره تووي زودي في الخضره لو عايزاها معقوله يبقا حزمه متوسطه الحجم من كل نوع 

6بصل متوسطه مقطعه الي مكعبات صغيره 

زيت للقلي 

ملح -كزبره ناشفه -كمون مطحون-فلفل اسود 

طريقة عمل 

في حله نضع الفول وماء تغطيه وزياده حوالي (2عقله صباع )والبصل المقطع الي انصاف والثوم علي حرارة متوسطه حتي يغلي يخفض الحرارة ويغطي مع ازاله الريم من الوش عند ظهوره ويترك علي النار مع التقليب بين الحين والاخر حتي يستوي تماما ثم نضع الخضره المفرومه ويرفع من النار ويغطي حتي يبرد او يصبح دافيء  ثم يهرس اما في خلاط الطماطم او باستخدام الهراسه حتي يصبح ناعم جدا ثم تتبل بالملح والفلفل الاسود والكمون والكزبره الناشفه وتقلب جيدا ثم توضع علي النار مره اخري علي حرارة منخفضه تاخد غلوه ونزدها بالقيل من الماء لغايه بس لما البصل تحمر في نفس الوقت نضع القلايه علي النار ونضع الزيت والبصل المفروم مع التقليب حتي البصله تحمر ناخد نصف كميه البصل حوالي 5ملاعق كبيره من الزيت توضع علي البصاره والنصف الاخر من البصل يوضع علي مناشف ورقيه للتزين يقلب البصاره مع البصل والزيت جيدا علي النار حتي تغلي غلوه ثم ترفع من النار وتصب في اطباق التقديم وتزين بباقي كميه البصل المحمر وتقدم دافئه او بارده 


طريقه عمل بودره النسكويك المنزلي او الهوت شوكليت في البيت

 طريقه عمل بودره النسكويك المنزلي او الهوت شوكليت في البيت 





المكونات 

150 جرام من الشوكولاتة الداكنة الغامقه 
4 ملاعق كبيرة من نشاء البطاطس او النشاء الذره 
5 ملاعق كبيرة من السكر البني
2 ملاعق كبيرة من السكر الأبيض
1/4 كوب من الكاكاو 
فانيلا +حليب بودره حوالي 1ملعقه كبيره (اختياري )

طريقة تحضير النسكويك في المنزل:

نقطع باستخدام السكين الشكولاته حتي تكون سهله الفرم في الكبه ثم نضع حوالي 1ملعقه صغيره من النشا وتفرم فرم متقطع حتي لا ترتفع حراره الشكولاته وتذوب ثم عندما تفروم فرم خشن نضع باقي المكونات باقي كميه النشا والسكر والكاكاو وتفرم فرم متقطع حتي تصبح الشكولاته ناعمه ثم نضع الفانيلا والحليب البودره علي حسب الرغبه وتفرم لمده ثواني ثم ترفع وتوضع في وعاء محكم الغلق وتوضع في الثلاجه لحين الاستعمال 
لاعمل شراب النسكويك المنزلي  :
2ملاعق صغيره من بودره النسكويك المنزلي 
1كوب من الحليب المغلي 
طريقه :نضع البودره في الكوب ويصب فوقها الحليب المغلي الساخن وتقلب حتي الشكولاته تذوب تماما واما يقدم دون تزيين او يزيين قطع بالمارشللموا او كريمه المارشمللوا او الكريمه المخفوقه حسب الرغبه ويقدم ساخن 

الاثنين، 7 ديسمبر 2020

طريقة عمل معجنات بالجبنه هشه مثل القطن

 طريقة عمل معجنات بالجبنه هشه بطريقة مختلفه



 

المكونات 

كوبان من الحليب الدافئ

1 كوب الزيت 

بيضتان ( البياض للعجين  والصفار للدهن )

3 ملاعق كبيرة من السكر 

1 ملعقة صغيرة ملح

1 عبوة صغيرة من الخميرة الفوريةحوالي 1ملعقه كبيره 

6اكواب دقيق او حسب احتياج العجين 

لدهن :100 جرام زبدة مذابه

للحشو :جبنه بيضاء +بقدونس (اختياري )

حبه البركه او سمسم 

طريقة عمل عجينة القطن

في وعاء كبير نضع الحليب والزيت والخميره والسكر والملح ويقلب معا ثم نضع الدقيق حبه حبه مع التقليب حتي تتكون عجين وتعجن لمده 10دقائق حتي تكون عجينه ناعمه طريه لا تلتصق باليد تشكل كره وتوضع في الوعاء وتغطي بورق من البلاستيك نايلون ووتترك لتخمر 1ساعه بعد ساعه تعجن مره اخري ثم تفرد بالنشابه الي مستطيل سمكه 1/2مم ثم تدهن كلها بالزبده المذابه ثم تلف وتدهن ونستمر في لفها ودهنها حتي تلف تماما مثل الاسطوانه ثم تقطع بالسكن الي قطع وترص في الصينيه مفروشه وبورق من الخبز وتوضع في الثلاجه من 1ساعه الي 2ساعه ثم تخرج وتترك لترتاح قليلا ثم تفرد كل واحده علي سطح مرشوش بالدقيق وتفرد بالنشابه سمكها 1/2مم ثم توضع الحشو في منتصفها وتغلق مثل الظرف وترص علي صينيه مفروضه بورق من الخبز حتي تنتهي كميه العجين وتترك لتخمر لمده 1ساعه ثم تدهن بصفار البيض وترش بحبه البركه او السمسم وتدخل الفرن المحمي مسبقا حتي تاخذ اللون الذهبي من تحت وفوق وتخرج وتترك لتبرد او يمكن ان تقدم دافئه 


طريقه عمل كيك الزبادي بدون بيض بلونين شكولاته وفانيليا

 طريقه عمل كيك بلونين شكولاته وفانيليا





 

المكونات 

300 جرام دقيق
300 جرام من زبادي 
180 جرام سكر بني
120 مل من زيت عباد الشمس
قشر ليمون او فانيلا 
80-10 مل حليب 
25 جرام من الكاكاو المر
15جرام من بيكنج بودر 
الحبوب من السكر الكرستال 
قطرات من الشوكولاتة
طريقة عمل 
في وعاء صغير نخلط الدقيق والسكر ونخلط معا ثم يضاف الزبداي ويقلب بالشوكه ثم يضاف الزيت والفانيلا اوقشر الليمون والحليب حبه حبه والتقليب بعد كل اضافه من الحليب حتي تتكون عجينه متماسكه وغير سائله جدا ثم يضاف البيكنج بودر وتقلب جيدا ثم تقسم الخليط علي قسمين متساويين الجزء نتركه ساده بالفانيلا والاخر نضع عليه الكاكاو ويقلب ثم تدهن صينيه التوست (عرضها 27سم )بالزيت وترش بالدقيق ونصب عجينه كيك الفانيلا في نصف الصينيه ثم نصب عجينه نصف الكاكاو في النصف الاخر 
ونزين الجزء الفانيلا برقائق الشكولاته ونزين الجزء الشكولاته بحبات السكر وتدخل الفرن علي حرارة 180درجه حتي تستوي تماما والخله تخرج من منتصف الكيك نظيفه 
ثم ترفع من الفرن وتترك في الصينيه لمده 15دقيقة ثم تقلب وتترك حتي تبرد تماما ثم تقطع وتقدم 

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP