الأربعاء، 15 أبريل 2020

طريقة عمل شوربه اللحم

طريقة عمل شوربه اللحم 

المكونات 
قطع لحم بعد افراد الاسره تقطع الي مكعبات +زيت او سمن للتحمر 
1بصل مفرومه 
ماء +توابل ملح وفلفل اسود وتوابل عربيه 
طريقة عمل 
في حله نضع الزيت او السمن حتي يسخن ثم نحمر اللحم حتي ياخذ اللون الذهبي من جميع الجوانب ثم نضع البصل الفروم وتقلب مع اللحم ثم نضع الماء والتوابل ما عدا الملح وتوضع علي حرارة عاليه حتي تغلي عندما تغلي تخفض الحراره وتغطي الحله وتترك حتي اللحم تدخل علي سواء ثم نضع الملح وتغطي حتي اللحم تستوي تماما 

الاثنين، 13 أبريل 2020

طريقة عمل الزبادي في البيت بدون فرن

طريقة عمل الزبادي في البيت بدون فرن 

المكونات 
1كيلو من الحليب كامل الدسم مغلي وبارد ونشيل الوش لو بتستخدمي الحليب المعلب استعمليه علي طول من غير ما تغليه 
1علبه من الزبادي حوالي 120جرام اهم حاجه تكون بدون سكر او بدون نكهه ونقلبه 
1ملعقه كبيره من حليب البودره (وده اختياري )
3ملاعق كبيره من السكر (وده اختياري )
طريقة عمل 
لو بتستعملي الحليب المعلب تصبيه في حله ونضع عليه الزبادي والحليب البودره والسكر لو عايزه ويقلب معا  
لو بتستعملي الحليب الجاموسي او البلدي نغليه ونضعه في الثلاجه لتاني يوم ثم ونشيل الوش او القشطه ونضع عليه الزبادي والحليب والسكر وده اختياري ويقلب معا بالمخفقه اليدويه حتي يختلطوا ثم يوضع الحله لي النار علي حرارة منخفضه (علشان نتحكم في الحرارة والحليب ميسخنش بسرعه )  طبعا مع التقليب المستمر حتي الحليب يصبح دافيء وفي الشتاء يسخن قليلا ثم يرفع من النار ويصب في اكواب الزبادي او الاكواب او الاطباق حتي تنتهي كميه الحليب ثم يوضع في حله كبيره او علبه وتغطي الاكواب فقط 2بلاستيك نايلون علشان يكتم الحرارة ثم تغطي الحله ببلاستيك نايلون وتغطي بغطاء الحله او العلبه ثم تغطي الحله بقطعه من القماش الكبيره نغطيها جيدا وتوضع في مكان من 7الي 10 ساعات تاني يوم تزال البلاستيك ونضع الاكواب في الثلاجه لمده لا تقل عن 2ساعه ثم تكون جاهزه للاستعمال 

الاثنين، 6 أبريل 2020

طريقة عمل شوربه الجزر بالكزبره

طريقة عمل شوربه الجزر بالكزبره

المكونات 
4ملاعق كبيره زبده 
1/2باقه من الكرات 
450جرام جزر شرائح 
1ملعقه كبيره كزبره 
5اكواب شوربه الدجاج
2/3كوب زبادي 
ملح فلفل اسود 
2-3ملعقه كبيره ورق كزبره للتزيين 
طريقة عمل 
في حله علي حراره متوسطه نضع الزبده حتي تذوب ثم نضع الجزر والكرات ويقلب معا وتغطي الحله 10دقائق علي حراره منخفضه حتي الخضار تبدا  تكون طريه 
ثم تقلب الكزبره ونضع الشوربه وتقلب لمده 1دقيقه علي حرارة متوسطه ونضع الملح والفلفل حتي الخليط يبدا في الغليان ويغطي ويخفض الحراره وتترك لمده 20دقيقه او حتي الخضار يستوي ويصبح طري ثم يرفع من النار ويترك حتي يصبح دافيء ثم يهرس حتي يصبح ناعم ثم يعاد الخليط الي الحله ونضع 2ملاعق كبيره من الزبادي ويقلب ثم نشوف لو الشوربه محتاجه ملح ولا لا ثم توضع علي النار حتي تسخن لا تغلي ثم ترفع وتصب في اطباق التقديم وتزين بالزبادي واورق الكزبره المفرومه وتقدم ساخنه

الجمعة، 3 أبريل 2020

طريقة عمل شوبه الفلفل الاحمر الحاره مع اليمون الاخضر

طريقة عمل شوربه الفلفل الاحمر الحاره مع ليمون الاخضر 

المكونات 
1بصل كبيره مفرومه 
4من فلفل الاحمر الكبير تزال البذور ويقطع الي مكعبات 
1ملعقه صغيره من زيت الزيتون 
1ثوم مهروس 
1قرن فلفل احمر حار 
3ملاعق كبيره من معجون الطماطم 
3و3/4كوب شوربه الدجاج 
عصير ليمون من 1ليمونه وبشر الليمون 
قشر ليمون مقطع بالطوال للتزيين 
طريقة عمل 
في حله نضع البصل والفلفل الاحمر مع الزيت علي حراره متوسطه وتقلب ثم تخفض الحرارة  وتقلب ثم تغطي لمده 5دقائق حتي تصبح طريه ثم تقلب معها الثوم والفلفل الاحمر ومعجون الطماطم ثم نضع نصف كميه الشوربه حتي تغلي وتغطي وتخفض الحرارة لمده 10دقائق ثم ترفع من النار وتهرس حتي تصبح ناعمه ثم نضع باقي الشوربه ولو كانت ثقيله تزود بالشوربه حتي تصبح سمكها مناسب ثم نضع عصير الليمون وبشر الليمون والفلفل الاسود والملح تعاد الي النار حتي تغلي ثم تصب في الاطباق وتزين بقشر الليمون وبشر الليمون وتقدم ساخنه 

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP