الثلاثاء، 19 أكتوبر 2021

طريقة عمل النوجا بالمكسرات

 طريقة عمل النوجا بالمكسرات 






المكونات (مقاس الصينيه 20.5سم في 28.5سم في 1.8سم )

50جرام من الماء

250جرام من السكر 

250جرام من العسل الابيض 

75جرام من الكورن سيرب 

55جرام من بياض البيض 

حشو :150جرام لوز -200جرام فستق -100جرام بندق-40جرام زبيب اواي نوع من الفواكهه المجففه وممكن تستعملي مكسرات 

طريقة عمل 

تفرش الصينيه بورق الاسترتش او البلاستيك نايلون وتدهن بالزيت وترش بالنشا وتوضع جانبا 

توضع المكرات في صينيه وتوضع في فرن علي درجه حراره 160درجه لمده 7دقائق بعد 7دقائق نطفئي الفرن ونتركه داخل الفرن لحين الاستخدام 

في حله كبيره (علشان الخليط العسل  بيرتفع )نضع الكورن سيرب والسكر والعسل الابيض والماء وتوضع علي النار علي حرارة متوسطه  مع التقليب ثم يغطي الحله علشان الخليط ميسكر ش حتي يبدا في الغليان يرفع الغطاء ونضع ميزان الحراره وع مراقبه الحرارة حتي تصل الي 120درجه (248f)

نبداء في خفق بياض البيض باستخدام اداه الخفق  علي سرعه متوسطه حتي يصبح رغوي ونستمر علي سرعه حتي يصل درجه حرارة العسل 140درجه او (285f)يرفع العسل من النار والمكسر شغال علي سرعه عاليه يصب فوق بياض البيض حتي تنتهي كميه العسل ونستمر في الخفق علي سرعه عاليه حتي الخليط يصبح دافيء نضع الفانيلا ونشغل حتي يختلط ثم نضع المكسرات الدافئه حتي تختلط يرفع ويصب الخليط باستخدام ملعقه مدهونه بالزيت في الصينه وتفرد حتي الخليط يكون سواء بعضه ثم يرش بالنشا من السطح ويترك ويترك طوال الليل او لمده لا تقل عن 4ساعات ثم يرفع وعلي ورقه من الخبز ترش بالنشا تقلب ونبدا في التقطيع حسب الرغبه 




0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP