طريقة عمل الكبد والقوانص الفراخ
طريقة عمل الكبد والقوانص الفراخ
المكونات
250جرام من الكبد والقوانص مقطعه
1ملعقه صغيره من عصير الليمون
1ملعقه من ثوم المفروم
2فلفل اخضر رومي
1بصله مقطع الي مكعبات
1طماطم صغيره
2ملاعق من كزبره مفروم
1ملعقه صغيره هريسه (اختياري )
زيت او سمن
طريقة عمل
في مقلاه علي حرارة متوسطه نضع الزيت او السمن حتي تسخن ثم نضع القوانص مع الثوم ونقلب حتي يتغير لونها ثم نضع الكبده ونقلب حتي يتغير لونها ثم نضع الفلفل والبصل ويقلب ونضع الملح الفلفل الاسود وكمون ويقلب ثم نضع ملعقه من هريسه الشطه وتقلب حي تختلط معا ثم تخفض الحرارة وتغطي مع التقليب بين الحين والاخر ولو لقيتي انها لسه مستوتش ونشفت الميه نزود حوالي 2ملاعق صغيره من الميه وتغطي حتي تستوي مع التقليب بين الحين والاخر وعندما تستوي نضع الكزبره الفرومه مع قطع الطماطم وتقلب حتي تدبل الطماطم ثم ترفع من النار وتعرف في طبق التقديم وتزين بالورق البقدونس وتقدم ساخنه
المكونات
250جرام من الكبد والقوانص مقطعه
1ملعقه صغيره من عصير الليمون
1ملعقه من ثوم المفروم
2فلفل اخضر رومي
1بصله مقطع الي مكعبات
1طماطم صغيره
2ملاعق من كزبره مفروم
1ملعقه صغيره هريسه (اختياري )
زيت او سمن
طريقة عمل
في مقلاه علي حرارة متوسطه نضع الزيت او السمن حتي تسخن ثم نضع القوانص مع الثوم ونقلب حتي يتغير لونها ثم نضع الكبده ونقلب حتي يتغير لونها ثم نضع الفلفل والبصل ويقلب ونضع الملح الفلفل الاسود وكمون ويقلب ثم نضع ملعقه من هريسه الشطه وتقلب حي تختلط معا ثم تخفض الحرارة وتغطي مع التقليب بين الحين والاخر ولو لقيتي انها لسه مستوتش ونشفت الميه نزود حوالي 2ملاعق صغيره من الميه وتغطي حتي تستوي مع التقليب بين الحين والاخر وعندما تستوي نضع الكزبره الفرومه مع قطع الطماطم وتقلب حتي تدبل الطماطم ثم ترفع من النار وتعرف في طبق التقديم وتزين بالورق البقدونس وتقدم ساخنه
0 ملاحظات:
إرسال تعليق