الخميس، 4 ديسمبر 2014

بالفيديو طريقة عمل باوند كيك بالشكولاته

طريقة عمل باوند كيك بالشكولاته 


المكونات 
1كوب من الزبده غير مملحه (حوالي 2عصا )
2و1/2كوب من الدقيق 
4/3كوب من الكاكاو البودره 
1ملعقة صغيره من بيكربونات الصودا 
1ملعقه صغيرمن الملح 
1/2 كوب من الحليب 
1/2كوب من الصور كريم 
1و1/2كوب من السكر 
4بيض كبير
1ملعقة صغيره من الفانيليا 
للتزيين :
1/2كوب  من الشكولاته مفرومه 
1/2 كوب من الكريمه السائله 
2ملعقة كبيره من الزبده 
طريقة عمل 
يسخن الفرن علي حرارة 180 درجه تدهن صنيه الباوند كيك بالزبده 
في وعاء كبير يقلب معا الدقيق والكاكاو الصودا والملح ويخلط جيدا باستخدام المخفقه اليدويه في وعاء المعيار يخلط الحليب والصور كريم 
في وعاء المكسر علي سرعه كتوسطه  او في الوعاء كبير باستخدام مضرب البيض نضع الزبده والسكر معا ويخلط حتي يصبح الخليط هش من 3الي 5دقائق يضاف البيض واحده في كل مره مع الخفق عند كل اضافه يضاف الفانيليا (والتاكد من زوبان السكر تماما )يخفض السرعه الي منخفض او باستخدام مخفقه اليدويه يضاف خليط الدقيق علي مرتين بالتبادل مع خليط الحليب بحيث يبدا وينتهي بالدقيق ويقلب حتي بمجرد الخلط 
يصب الخليط باستخدام الاسبتيوله ويوزع في الصينيه حتي تنتهي الكميه مع تسويه السطح بالملعقه تخبز في الفرن لمده 55دقيقة او الي ان الخله تخرج نظيفه تماما تخرج من الفرن وتترك حتي تبرد تماما ثم تقلب من الصينيه 
لتزيين :
في وعاء نضع الشكولاته ونضع الكريمه في حله علي النار حتي بدايه الغليان ثم يصب علي الشكولاته ونقلب حتي يصبح ناعمه ثم يضاف الزبده وتقلب وتترك لتبرد تماما ثم تصب علي وش الكيك 

0 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP