الخميس، 2 ديسمبر 2010

طريقة عمل خروف محشي بالصور


خروف محشي



ألمقادير


خروف أو ماعز يزن 21 كيلو غرام لكي يكفي لكن جميعاً

 

1 ونصف كيلو لحمة مفرومه خشن


1 كيلو بندوره كرزيه


11 كاس أرز


1 كيلو لوز محمص


2 بصله متوسطة الحجم


3 كاسات لبن رايب



فلفل أسود +ملح+بهار مشكل +ورق غار +حب هيل +كبش قرنفل حب +كركم


+عود قرفه


رشة كزبره


خل عنب


طريقة عمل

اغسلي الخروف جيداً وتخلصي من غالبية الشحوم المجوده عليه ولكن اتركي القليل من جهة البطن لكي تسيح وتدخل الى الأرز وتعطيه نكهه غير شكل


نشفيه في فوطه نظيفه وخاصه باللحوم لديك


امسحي الخروف بالخل من الداخل والخارج جيداً


ملحي الخروف ورشي عليه بهار مشكل +فلفل أسود من الداخل ومن الخارج


اتركي الخروف جانباً


في وعاء ضعي القليل من الزيت ثم البصلات المفرومه ناعم على النار


أضيفي اللحم المفروم واتركيها تتسبك


ملحي وبهري 


تركيها جانباً


في وعاء كبير يتسع لكمية الأرز أو بإمكانك استعمال وعائين ضعي ماء وضعيه على النار


أضيفي الى الماء ملح+بهار مشكل+فلفل أسود+كركم+ورق الغار+حب الهيل +قبش القرنفل+عود القرفه


اتركي الماء تغلي 

 
اسلقي بها الأرز ثلث سلق فقط

صفي الأرز بالمصفاه جيداً


ضعي الأرز في وعاء وضعي عليه حبات البندوره +نصف كميةاللوز المحمص+اللحمه المفرومه المعده سابقاً

 


يمكنك تزويد البهارات على الأرز إذا لزم الأمر

احشي الخروف بهذا الحشو


أخيطي الخروف بالأبره والخيط

 
لا تحشي الخروف بالأرز جيداً ولكن اتركي فراغ للحبات بعد النضوج 

ادهني الخروف باللبن من كل الجهات اربطي أرجل الخروف بخيط قوي كي تتمكني من لفه بالقصدير جيداً
 
لفي الخروف بالقصدير عدة طبقات انا استعملت علبتين من القصدير 


ضعي الخروف في صينيه كبيره خاص بالفرن 


 

ادهني الخروف باللبن من كل الجهات اربطي أرجل الخروف بخيط قوي كي تتمكني من لفه بالقصدير جيداً



إلى الفرن مباشرةً


ضعي في قعر الصينيه القليل من الماء



انا عندي فرن حطب ولكن معذره على صورته لانه قيد الانشاء  

 

عندما تشعرين ان الخروف وصل لدرجة الغليان جيداًاخفضي الحراره واتركي الخروف على نار هادئه 6 ساعات وليس أقل من هذا



عند تقديمك الخروف افتحيه ورشي اللوز المتبقي على الأرز


ولكن للأسف لم أتمكن من تصوير هذه الخطوه لانه كان عندي 40 شخص صائمين وبنتظرو الفطور ومش معقوله التهي بالصور يعني هالصوره هي مجازفه كانت




مصدر 
منتدي لك

1 ملاحظات:

غير معرف

شيري صباح الخير انتي ليه مش بتنشري حلقات الشيف حسن اللي ع قنتة الناس علشان الموقع ده بصراحة من احسن المواقع اللي بميل ليها وشكرا ع تعبك معانا ياقمر
انا بحبك اوي

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP