الأربعاء، 22 ديسمبر 2010

طريقة عمل سمك سنجارى فى الفرن

سمك سنجارى فى الفرن

المقادير

 
انا استخدمت سمكه واحده بورى وزن 2 كيلو ونصف

سمكه بورى اى وزن
حبتين طماطم مقطعتين مكعبات صغيره
بصله مقطعه مكعبات صغيره
كوب جزر مبشور
2 حبه فلفل رومى مقطع مكعبات صغيره
ربع كوب عصير ليمون
نصف ملعقه ثوم مفروم
نصف ملعقه زنجبيل مفروم
كمون,فلفل,ملح,كركم

الطريقه


تفتح السمكه من الظهر هكذا 



تنضف جيدا باستخدام السكين للوصول الى المناطق المدفونه بين سلسله الضهر وقلب السمكه

تغسل بالدقيق والماء جيدا وتصفى من الماء ونضعها فى صينيه مبطنه بورق المونيوم ونستخدم ورق المحارم للتخلص من اى ماء زائد بها




نرش السمكه بالكمون والملح ونضيف التوابل المذكوره

ونحضر الخضروات ونضيف عليهم باقى التوابل وعصير الليمون


نضيفهم عالسمكه ونضغط بايدنا جيداً

 
ونضيف زيت الزيتون على الوجه

وندخلها فرن حامى مده نصف ساعه وبعدها نحمر الوجه وتقدم 


 
مصدر منتدي لك

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP