السبت، 2 أبريل 2011

طريقة عمل تحضير الزعتر فالمنزل،خلطة الزعتر،طريقة تحضير الزعتر،وصفة عمل الزعتر بالمنزل


تحضير الزعتر فالمنزل،خلطة الزعتر،طريقة تحضير الزعتر،وصفة عمل الزعتر بالمنزل

طبعاً كلنا عارفين ان الحاجة اللى بتتعمل فالبيت بتكون احسن بكتير من الجاهز من السوق عشان كده النهارده جيبالكو معايا طريقة تحضير الزعتر فالبيت وهي طريقه سهله اوي كلنا هنعرف نعملها ان شاء الله
فالاول دي صورة نبات الزعتر الاخضر قبل ما نعمل اي حاجه

نقوم بتلقيط اوراق الزعتر وفصلها عن السيقان وتفرد الاوراق على فوطه كبيره في الشمس لتنشف

بعد تجفيف الاوراق تطحن بمطحنة البهارات

حمّص حبوب القمح المقشور بتقليبها على النار في مقلاة
ونطحنها أيضا


نحضر كميه من السمسم ونقوم بتحميصه كذلك حتى نحصل على لون أشقر ذهبي جميل، في وعاء كبير نضع الزعتر والقمح والسمسم وكميه من الملح وملح الليمون حسب الرغبه وكميه من السماق الاحمر الجميل وتخلط جيدا

 تخلط جيدا مع بعضها البعض ثم نضيف عليها كوب كبير من زيت الزيتون

وتمزج المواد جيدا وتفرك براحة اليد لتشرب الزيت ويستخدم الزيت لاعطائها اللون الاخضر الرائع وأيضا للتخلص من غبار الزعتر الناتج من طحنه 
وده الشكل النهائي وبالهنا والشفا

1 ملاحظات:

Unknown

حبوب القمح المقشورماهو رجاء الرد

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP