الاثنين، 19 أبريل، 2010

طريقة عمل الكيكة الاسفنجية(برامج كل بلد اكلة )

طريقة عمل الكيكة الاسفنجية


المقدار دة يعمل صينيتين واحدة مقاس 24 وصينية مقاس 17



الاسبونج كيك

10 بيضات – 1 و 1/2 كوب سكر – م محسن دقيق كيك – 2 كوب الا 1/4 دقيق – 1/2 باكو بيكنج بودر – باكو فانيليا

الكيكة الاسفنجية بالشيكولاتة

10 بيضات – 1 و 1/2 كوب سكر – م محسن دقيق كيك – 1 و 1/2 كوب دقيق – 1/4 كوب كاكاو – 1/2 باكو بيكنج بودر – باكو فانيليا

الطريقة

نضع البيض والسكر والفانيليا فى الخلاط على اول سرعه لحد ما السكر يدوب ثم نعلى السرعه لحد ما العجينة ترتفع وتتقل ثم نطفى الخلاط ونضع البيكنج بودر على الدقيق ونبتدى نضع الدقيق شوية شوية على العجينة ونقلب من تحت لفوق بالراحه بمعلقة بلاستيك او خشب ثم ندهن الصينية بالذبدة ونضع العجينة وندخلها الفرن فى الرف المتوسط على د 160 لمدة نص ساعه

ملحوظة

لازم يكون الفرن شغال قبل الخبز بنص ساعه


لازم يكون الخلاط ناشف تماما ومفهوش اى اثار للماء


لازم ماتفتحيش الفرن فى النص ساعه الاولى





مصدر

1 ملاحظات:

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP