الثلاثاء، 27 أكتوبر 2020

طريقة عمل القرص الطريه بخميره الفلاحي بالعجوه


طريقة عمل فطير بخميره او الفطير الفلاحي بالعجوه







المكونات 
نصف كيلو من الدقيق 
250جرام لبن رايب او حليب 
1ملعقه كبيره خميره فوريه 
150جرام زبده في درجه حرارة الغرفه 
1/3كوب من السكر 
عجوه للحشو 
للدهن (اختياري 
بيضه +فانيلا 
طريقة عمل
  تعجن العجوه وتشكل علي هيئه اصابع وتقطع الي قطع صغيره وتوضع جانبا لحين الاستعمال
في وعاء كبير نضع الدقيق ونعمل حفره 
في طبق نضع اللبن الرايب مع السكر ويقلب حتي السكر يذوب تماما ثم الخميره وتوضع الخليط علي الدقيق ويعجن حتي تتكون عجين متماسك ثم الزبده وتعجن حتي الزبده تختفي تماما من العجين ويصبح العجين ناعم لا يلتصق باليد ثم تترك لتخمر لمده 5دقائق ثم ناخذ العجين ويقطع الي قطع صغيره ثم نضع في كل قطعه عجين نضع قطعه من العجوه وتغلق جيدا وتشكل كراه ونستمر في حشو العجين وتشكيله حتي تنتهي الكميه ثم تترك لترتاح لمده 5 الي 10 دقائق بعد 5دقائق ناخذ اول كره وتفرد باليد علي الصينيه حتي تكون رفيعه قليلا ونستمر في فرد الكرات في الصينيه حتي تنتهي الكميه تماما ثم باستخدام الشوكه نعمل شكل خفيف فوق الجزء اللي فيه عجوه  ويمكن ان تدهن بالبيضه والفانيلا  وترش بالقيل من السمسم علي حسب الرغبه او عدم دهنها علي حسب الرغبه وتترك لتخمر جدا من 30دقيقه او 1ساعه علي حسب الجو  ثم نسخن الفرن علي حرارة 180-190درجه وتدخل الفرن حتي تاخذ اللون الذهبي  من كلا الجانبين 

الأحد، 25 أكتوبر 2020

طريقة عمل قرص الطريه الفلاحي

 طريقة عمل قرص الطريه الفلاحي 





المكونات 

نصف كيلو من الدقيق 
250جرام لبن رايب او حليب 
1ملعقه كبيره خميره فوريه 
150جرام زبده في درجه حرارة الغرفه 
1/3كوب من السكر 
طريقة عمل
في وعاء كبير نضع الدقيق ونعمل حفره 
في طبق نضع اللبن الرايب مع السكر ويقلب حتي السكر يذوب تماما ثم الخميره وتوضع الخليط علي الدقيق ويعجن حتي تتكون عجين متماسك ثم الزبده وتعجن حتي الزبده تختفي تماما من العجين ويصبح العجين ناعم لا يلتصق باليد ثم تترك لتخمر لمده 5دقائق ثم ناخذ العجين ويقطع الي قطع صغيره 
 وتشكل كرات ونستمر وتشكيل حتي تنتهي الكميه ثم تترك لترتاح لمده 5دقائق بعد 5دقائق ناخذ اول كره وتفرد باليد علي الصينيه حتي تكونرفيعه قليلا ونستمر في فرد الكرات في الصينيه حتي تنتهي الكميه تماما  علي حسب الرغبه او عدم دهنها علي حسب الرغبه وتترك لتخمر جدا من 30دقيقه او 1ساعه علي حسب الجو  ثم نسخن الفرن علي حرارة 180-190درجه وتدخل الفرن حتي تاخذ اللون الذهبي  من كلا الجانبين تترك بره في درجه حراره الغرفه لمده يومين في الجو البارد و1يوم في الجو الحار وفي الثلاجه لمده تصل الي 5ايام الي اسبوع وايضا يمكن الاحتفاظ بها في الفريزر داخل كيس مغلق باحكام 
ملحوظه 
اللبن الرائب هو اللبن اللي طلع بعد عمل الزبده  وممكن استعمال الحليب المجبن اوالحليب العادي 
انا خمرتها 5دقائق لان المطبخ عندي حر بس في الجو البارد اما تدخليها الفرن الدافيء لمده 10دقائق او سبيها بره لمده 1ساعه 

الأحد، 18 أكتوبر 2020

طريقه عمل خبز الموز بالشكولاته والمكسرات

طريقه عمل خبز الموز بالشكولاته والمكسرات 



المكونات 
وصفة خبز الموز بالشوكولاتة:
نصف كوب (50 جرام) عين الجمل او الجوز 

1 1/2 كوب (195 جرام) دقيق لجميع الأغراض

1/4 كوب (25 جرام) مسحوق كاكاو غير محلى

1 كوب (200 جرام) سكر أبيض 

1 ملعقة صغيرة (4 جرام) بيكنج بودر

1/4 ملعقة صغيرة (1 جرام) من صودا الخبز

1/4 ملعقة صغيرة (1 جرام) ملح

1/2 كوب (85 جرام) رقائق شوكولاتة بيضاء أو داكنة أو حليب

2 بيضة كبيرة (100 جرام) في درجة حرارة الغرفة

1 1/2 كوب (375 جرام) من الموز المهروس (ستحتاج 3 موزات كبيرة ناضجة) ( أو 450 جرام)

1/2 كوب (113 جرام) زبدة غير مملحة مذابة ومبردة لدرجة حرارة الغرفة

1 ملعقة صغيرة (4 جرام) الفانيلا 

طريقة عمل 

خبز الموز بالشوكولاتة: سخني الفرن (180 درجة مئوية) وضع رف الفرن في وسط الفرن. تدهن القالب بالزبده زبدة  (23 × 13 × 8 سم). 
تحمص المكسرات على صينية خبز واخبزيها لمدة 8 دقائق أو حتى يصبح لونها بني ورائحتها. يترك ليبرد ثم يقطع بخشونة.
في وعاء كبير ، ينخل الدقيق ومسحوق الكاكاو والسكر والبيكنج بودر وصودا الخبز والملح.و المكسرات المفرومة ورقائق الشوكولاتة.



في وعاء متوسط ​​الحجم ، يخفق  البيض. ثم يضاف الموز المهروس والزبدة المذابة وخلاصة الفانيليا. وتقلب باستخدام ملعقة مطاطية أو ملعقة خشبية ،ثم نضع المكونات الجافه علي المكونات السائله ويقلب حتي تختلط وتصبح الخليط سميك ثم يصب في القالب ويفرد في القالب تخبز لمده 55الي 65دقيقه او حتي تخرج الخله منتصف الكيك نظيفه ترفع وتضع علي سلك لتبرد لمده 15دقيقه ثم تخرج من القالب وتترك لتبرد تماما  . يمكن تغطيتها وتخزينها لبضعة أيام ، أو تجميدها لمدة شهرين.


الأربعاء، 14 أكتوبر 2020

طريقة عمل الشكشوكه

 طريقة عمل الشكشوك بالطماطم والبيض المدقوق 





المكونات 

1 كيلو طماطم الجامده

100 غرام فلفل الاحمر البارد

100 غرام قرون فلفل مدبب (12 قطعة)او ممكن استعمال الفلفل الاخضر 

2 بصل صغير مقطعه الي مكعبات صغيره 

اقل من نصف حفنة بقدونس مفرومه 

3 بيضات

1 ملعقة صغير+فلفل اسود +فلفل احمر حلو 

2ملاعق كبيره زبده +زيت 

طريقة عمل 

في حله نضع ماء حتي تغلي وترفع من النار ونضع الطماطم حتي القشره تكون سهله ازالتها ثم ترفع وتزل القشره من الطماطم كلها وتقطع الي مكعبات صغيره كلها 

في مقلاه غير لاصقه  نضع حوالي 2ملاعق كبيره زبده وملعقه كبيره زيت وتترك لتسخن ثم نضع البصل ويقلب حتي يذبل ثم الفلفل الاحمر والفلفل الاحضر زيقلب جيدا حتي الفلفل يصبح طري ثم نضع الطماطم وتقلب حتي تختلط تماما وتترك مع التقليب المستمر حتي الميه تنشف تماما من الخليط ثم يتبل ملح الفلفل الفلفل الاحمر وباستخدام ملعقه تهرس الطماطم تماما جيدا وتقلب جيدا ثم نضع البقدونس ثم تفرد الخليط تماما في المقلاه ونضع البيض وننظر حتي يتماسك ونبدا في التقليب ونستمر حتي يختلط البيض مع خليط وترفع من النار ويقدم مباشر 


يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP