الأحد، 26 يوليو 2020

طريقة عمل بيض مدحرج في السمنه

طريقة عمل بيض مدحرج في السمنه

المكونات
بيض سليم (العدد حسب الرغبه )
سمنه
ملح فلفل اسود كمون مطحون
طريقة عمل
لسلق البيض :في حله نضع ماء علي حرارة متوسطه حتي تغلي ثم باستخدام الملعقه نضع البيض بحرص علشان مكسرش منك
ثم تترك علي النار لمده 10دقائق ثم ترفع والبيض يغسل تحت الماء البارد حتي يبرد تماما ثم يقشر ويوضع في طبق نظيف
لعمل البيض المدحرج :
في مقلاع علي حرارة متوسطه نضع السمن حتس تذوب وتسخن ثم البيض ويترك حتي ياخذ اللون الذهبي ثم نبدا في تحريك البيض في السمن او دحرجه البيض في السمن  بين كل حين واخر ياخذ اللون الذهبي من جميع الجهات ثم يتبل بالملح والفلفل الاسود والكمون ويرفع ويوضع في طبق عميق قليلا ممكن يقدم في نفس المقلاه ثم عند التقديم يهرس ويقلب باستخدام الشوكه ويوكل في الحال 

الاثنين، 20 يوليو 2020

طاجن العكاوي بالبطاطس في الفرن

طاجن العكاوي بالبطاطس في الفرن
المكونات

عكاوى مقطعه
بطاطس مقطعه مكعبات
2 كوب طماطم معصورة ومصفاة
2 بصله مقطعه مكعبات
3-4ملعقه توم مفروم

1م/ك معجون طماطم (لو الطماطم مش حمراء )
3ملاعق كبيره من السمن او الزيت 
فلفل اخضر حار او بارد (اختياري )
توابل ( ملح فلفل ورق لورا حبهان مستكه وكمون توابل لحم وجنزبيل 

طريقة عمل 
نسخن الفرن علي حرارة 190درجه ولو العكاوي فيها دهون كتير شيليها منها لو انتي عايزه ونعسلها كويس ونسبها لغايه لما تنشف من الميه او ننشفها بمناديل مطبخ 
نقطع البطاطس الي مكعبات وتنقع في الماء البارد لحين الاستعمال 
في مقلاه كبيره وعميقه ودي هدخلها الفرن نضع السمن علي نار متوسطه ثم العكاوي وتشوح مع التقليب حتي تحمر من جميع الجهات ثم ترفع من النار ونضع البصل والثوم ويقلب مع العكاوي حتي البصل يذبل قليلا ممكن نعملها بطريقتين 
الطريقة الاولي (او العكاوي صغيرهفي العمر ومش هتاخد وقت بتلو )
بعد ان نشوح العكاوي ونضع البصل والثوم نضع عصير الطماطم وتقلب معا ومعجون الطماطم والتوابل والملح ممكن تنقل خليط العكاوي الي صينيه الفرن والفلفل الاسود ونزودها بالماء او الشوربه ونضع البطاطس المكعبات وشرائح الفلفل الاخضر وتدخل الفرن او توضع علي النار مره اخري او انتي عايزها تاخذ غلوه او تستوي 3/4سوي وبعد كدا تدخل الفرن حتي تستوي تماما 
طريقة الثانيه (لو العكاوي ممكن تاخذ سوي )
بعد ان نشوح العكاوي نضع مقدار الشوربه وتترك العكاوي علي النار حتي تستوي توضع في صينيه الفرن ونضع البصل والثوم وعصير الطماطم البطاطس والفلفل الاخضر وتوضع في الفرن حتي البطاطس تستوي تماما وتقدم مع الارز بالشعريه او الارز المفلفل او اي نوع من انواع الارز ممكن الارز المعمر الحادق او المالح 

طريقه عمل بطاطس مشويه في الفرن بالثوم والروز ماري

طريقه عمل بطاطس مشويه في الفرن بالثوم والروز ماري 

المكونات 
كيلو من البطاطس صغيره مقطعه الي نصفين 
راس من الثوم السليم دون تقشير 
4ملاعق كبيره من الروزماري الطازج 
خل ملعقه كبيره (اختياري )
زيت زيتون 
ملح فلفل اسود 
طريقة عمل 
في حله نضع البطاطس ونضع الماء  حتي الماء يغطي البطاطس ونضع كميه من الملح في ماء السلق وتوضع علي النار متوسطه الحرارة لمده 12دقيقه 
ترفع من النار وتوضع في مصفاه حتي تنشف من الماء تماما يسخن الفرن علي حرارة 180درجه في اثناء ذلك نحضر صينيه ونضع كميه من الزيت والخل والثوم والروز ماري ونضع البطاطس وتقلب جيدا حتي تتغطا تماما ثم ترش بالملح والفلفل الاسود وتقلب وتوضع في الفرن لمده 1ساعه مع تقليب البطاطس في منتصف الوقت ثم تورفع من الفرن وتقدم مع المشاوي وصلصه المايونيز او صلصه الزبادي والخيار ولو حابه يكون الصوص حاد يكون صلصه الحاره بالطماطم وتقدم ساخنه او دافئه

الاثنين، 15 يونيو 2020

طريقة عمل شوربه الطماطم بالكزبره


طريقة عمل شوربه الطماطم بالكزبره 

المكونات 

675جرام من الطماطم
2ماتعق كبيره من الزيت دوار الشمس 
ورقه غار 
4من اعود من البصل الاخضر 
1ملعقه صغيره ملح 
1/2ملعقه صغيره من الثوم المهروس 
1ملعقه من الفلفل الاسود السليم 
2ملاعق كبيره من اوراق الكزبره المفروم 
3اكواب من الماء 
1ملعقه كبيره من النشاء 
2ملاعق كبيره كريمه الطبخ او كزبره مفرومه للتزيين 
طريقة عمل 
لتقشير الطماطم في حله نغلي الماء ثم يرفع من النار ونضع الطماطم بعد ان تشق من الاعلي بالسكين علي كل +وتوضع في الماء المغلي حتي القشره تتشال تقريبا ثم ترفع وتوضع في الماء البارد وتقشر ثم تفرم فرم ناعم تقريبا 
في حله نضع الزيت ونضع الطماطم والورق الغار واعود البصل الاخضر وتقلب لمده دقائق او الي ان اخضار يصبح طري لا يصبح بني ثم نضع الملح والثوم والفلفل الاسود السليم والكزبره الخضراء ثم نضع الماء ثم تترك حتي الخليط يغلي وتخفض الحرارة وتترك علي نار منخفضه من 15-20دقيقه في نفس الوقت نذوب النشا في القليل من الماء البارد وتوضع جانبا 
ثم يرفع الشوربه من النار ونضع وعاء ثم نضع فوقه مصفاه ونصب الشوربه في المصفاه ونضغط علي الخضار حتي تخرج منه الشوربه وينشف تماما ثم تعاد الشوربه الي الحله ثم يضف خليط النشاء ويقلب حتي يختلط علي نار منخفضه مع التقليب لمده 3دقائق او حتي الخليط يصبح سميك ثم يرفع من النار ويصب في اطباق التقديم ويزين بالكزبره المفروم او الكريمه الطبخ السائله 

يوميات شري   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP