يوميات شري عملت معجنات الوشوش الضاحكه و معجنات اليتزاء ببعجينه واحده
عملت معجنات الوشوش الضاحكه و معجنات اليتزاء ببعجينه واحده
المكونات
125جرام من الزبده
1كوب ماء دافيء
1كوب من الحلييب الدافي
1ملعقه صغييره ملح
10جرام خميره انا حطيت 15علشان الجوبارد
5-6اكواب من دقيق
الحشو
شرائح هوت دوج -فلفل اخضر-زيتون -جبن موتزاريلا
للدهن
صفار بيض مع حليب
سمسم
طريقة عمل
في وعاء اللمكس نضع الماء والحليب والسكر والخميره ويقلب معا م الزبده والدقيق وتعجن حت تتكون عجين لا يللتصق اليد تشكل كره وتوضع في وعاءوتغطي بورق من النايلون وتترك حتي تخمر حوالي 1ساعه ثم ما تخمر ترفع من الوعاء وتوضع علي السطح اللي هنشتغل عليه وتعجن وتكون عل شكل دائره وتقطع اللي 15قطعه وتشكل القطع الي كرات وترص في 2من الصواني وتترك لترتاح 5دقائق في اثناء ذلك نولع الفرن علي حرارة 180درجه بعد 5دقائق نضغط الهوت دوج والفلفل ف منتصف العجن والغرض من ذلك ان علشان لو مش هبطنها من الوسسط المعجنات هتتنفخ مثل خببز البرجر ثم تدهن بخليط صفار البض والحليب وترش السمسم وتوضع في الفرن المسخن مسبقا وفي اثناء ذلك نعمل الصينيه الثانيه ناخذ الكوب ويوضع في دقيق ثم نضغط ف وسط العجين ثم نضع صلصه بيتزاء وتشكيله من الخضار والهوت دوج وجبن الموتزارييلا ولزيتون وتدهن بصفار البيض والحليب وتوضع ف الفرن حتي تاخذ اللون الذهبي من فوق وتحت تخرج الصواني من اللفرن ةتترك لتببرد وتقدم
0 ملاحظات:
إرسال تعليق